Angry Birds'ün tahtı sallanıyor

Mobil kullanıcılar, Angry Birds gibi popülaritesi yüksek olan oyunlar yerine vakitlerini sosyal medya uygulamalarına ayırmaya başladı.

Angry Birdsün tahtı sallanıyor
30 Nisan 2012 Pazartesi 13:48 tarihinde eklendi.

 

Mobil analitik ve reklam şirketi Flurry tarafından yapılan araştırmaya göre artık mobil kullanıcılar, oyun oynamak yerine, sosyal medya uygulamalarını tercih ediyor.
 
Bilgicagi.com'un haberine göre, 2011 yılında 68 dakika olan günlük ortalama mobil uygulama kullanımı, 2012 yılıyla birlikte 77 dakikaya ulaşıyor.
 
Araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından biri ise; geçtiğimiz yıl 25 dakika olan günlük ortalama mobil oyun süresinin 24 dakikaya inmesi, buna karşın sosyal ağ uygulamalarının ise 15 dakikadan 25 dakikaya çıkması.
 
OYUN TALEBİ DOYUM NOKTASINA GELDİ 
Sosyal ağ uygulamalarının olgunluk dönemine yaklaştığını belirten Flurry Başkan Vekili Peter Farago, "oyun talebinin doyum noktasına ulaşmasıyla, tüketiciler başta sosyal medya olmak üzere diğer mobil uygulamaları keşfediyor" açıklamasını yaptı.
 
Araştırmaya göre kullanıcılar akıllı telefon ve tabletlerinden günde ortalama 12 dakika haber okurken, 10 dakika eğlence uygulamalarıyla vakit geçiriyor ve 7 dakika da diğer işlemlerini yapıyor.