Anız yangınlarında yaralanan leylekler tedavide

OSMANİYE'de anız yangınlarında yaralanan leylekler, Orman ve Su İşleri Şubesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı.

Anız yangınlarında yaralanan leylekler tedavide
27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:42 tarihinde eklendi.
Osmaniye'de mısır hasadı yapılan alanlarda yasak olmasına karşın anız yakılmaya başlandı. Anız yangınlarından dolayı kanatları yanan, duman nedeniyle önlerini göremedikleri için elektrik tellerine çarparak yaralanan 4 leylek, vatandaşlar tarafından Orman ve Su İşleri Şubesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde götürüldü.
 
Leylekler, Veteriner Hekim Bünyamin Akın tarafından tedavi altına alındı. Aynı zamanda Doğa Yaban Hayatı Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı olan Bünyamin Akın, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen, çiftçinin tarlalarındaki anızları yaktığını ve göç esnasındaki leyleklerin de yemlenmek için indikleri tarlalarda yanarak ya da duman nedeniyle önlerini göremedikleri için tellere çarparak yaralandığını söyledi. Akın, "Yaz mevsimi hasat sonrasında kalan anızları çiftçimiz yakmakta ve bunun sonucunda da aslında büyük bir katliam olmakta. Buraya şu an gelen leylekler ya anız ateşiyle yanan ya da anız ateşinin oluşturduğu dumandan etkilenip elektrik tellerine direklerine çarparak yaralananlardır. Duyarlı vatandaşlarımız yaralı olan bu kuşları bulundukları yerlerden alarak Orman ve Su İşleri Şubesine getirdiler ve burada da gerekli tedavileri yapılmaktadır" diye konuştu.
 
Son 15 gün içerisinde merkeze yaralı olarak getirilen leyleklerden 7'sinin kurtarılamadığını belirten Bünyamin Akın, "Bunlar sadece görülen kısmı bir de görülmeyen yanı olan böcekler, kaplumbağalar gibi canlılar da telef olmaktalar. İnsanlar hasat artıklarından kurtulmak isterken, çok fazla yaban hayatına zarar vermekteler" dedi.