Annesinin terkettiği minik Şeyma öldü

Annesi tarafından terk edilen minik Şeyma hayata gözlerini yumdu.

Annesinin terkettiği minik Şeyma öldü
22 Mart 2013 Cuma 23:36 tarihinde eklendi, 1.408 kez okundu.

 

Denizli'nin Güney İlçesi'nde, bir yıl önce lösemi teşhisi konulduktan sonra annesi 26 yaşındaki Tuğba İbiş tarafından terk edilen Şeyma Tuzak, hayata gözlerini yumdu. Kızını bir yıldır yaşamda tutmak için yoğun çaba harcayan babası Mustafa Tuzak (29), gözyaşını tutamadı. 
 
Büfecilik yaparak geçimini sağlayan Mustafa Tuzak, arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Tuğba İbiş ile 2007 yılında evlendi. Çiftin 2010 yılında Şeyma adını verdikleri bir kızları oldu. 5 yıl evli kalan çiftin tek çocukları Şeyma, geçen yıl Şubat ayında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu minik kıza lösemi teşhisi konuldu. Baba Mustafa Tuzak, PAÜ Hastanesi'nde tedaviye alınan kızının tedavi masrafları için elinde avucunda ne varsa harcadı. Eşi bir gün hastaneden 'Eve gidiyorum, işlerim var' diyerek ayrıldı.

Eşinden ses çıkmaması üzerine eve giden Mustafa Tuzak, masanın üzerinde Tuğba Tuzak'a 5 yıl önce taktığı evlilik yüzüğü ile karşılaştı ve ondan bir daha kendisinden haber alamadı. Mustafa Tuzak, kendisini ve kızını hastanede terk eden eşine karşı Buldan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde boşanma, tazminat ve nafaka davası açtı. Dava, 26 Aralık'ta sonuçlandı. Hakim, Tuğba İbiş'nin 'Sadakat ve birlikte yaşama yükümlülüğünü ihlal ettiği' gerekçesiyle çiftin boşanmalarına karar verirken, genç kadının 10 bin lira tazminat ile kızına aylık 150 lira nafaka ödemesine hükmetti. 
 
Ölümcül hastalığı ile savaşan kızı için hayata küsmeyen ve kendisi için geçen 14 Mart günü sürpriz parti dahi düzenleyen Mustafa Tuzak'ın dünyası aldığı haberle yıkıldı. Bir yıldır hayata tutunması için yoğun çaba sarf ettiği çocuğunun ölüm haberini alan Mustafa Tuzak ve yakınları gözyaşını tutamadı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde dün akşamdan bu yana kalp ritimlerinde bozukluk yaşanmaya başlayan Şeyma'yı kaybeden Mustafa Tuzak, kendilerine maddi ve manevi yardımda bulunan herkese teşekkür etti. Şeyma'nın minik bedeninin, yarın (cumartesi) öğle namazı sonrası Güney İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

DHA