Anthony Shadid'in cenazesi ailesine teslim edildi

Suriye'den Türkiye'ye geçmek isterken geçirdiği astım atağı sonucu hayatını kaybeden 2 Pulitzer ödülü sahibi New York Times gazetesi muhabiri Anthony Shadid'in cenazesi Adana'da ailesine teslim edildi.

Anthony Shadidin cenazesi ailesine teslim edildi
18 Şubat 2012 Cumartesi 15:45 tarihinde eklendi, 1.384 kez okundu.

Libya'dan Irak'a, Ortadoğu'daki gelişmeleri yakından izleyen ve Suriye'nin doğusundaki İdlib kentinde astım atağından öldüğü belirtilen iki Pulitzer ödüllü Shadid'in cenazesinin Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi tamamlandı.
    
Shadid'in eşi Nada Bakri Shadid, New York Times Türkiye Temsilcisi Şebnem Arsu ile Adana Adli Tıp Kurumuna gelerek, işlemlerle ilgili bilgi alıp, gerekli evrakların tamamlanmasını sağladı. Bu sırada, ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell de konsolosluk görevlileriyle geldiği Adli Tıp Kurumu'ndaki aileye yardımcı oldu.
    
NYT Türkiye Temsilcisi Arsu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazenin yurtdışına taşınacağı için belli belgelerin hazırlanması gerektiğini, daha sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'a götürüleceğini belirtti.
    
Shadid'in eşinin çok üzgün olduğunu, bekleyişinin devam ettiğin anlatan Arsu, ''Ankara-İstanbul gibi yurt içi bir nakliye değil. Uluslararası bir nakliye söz konusu. Gümrük kuralları var. Tabutun bazı hazırlıkları var. Bunlar temin edildiği anda biz de cenazeyi götüreceğiz'' dedi.
    
Bir soru üzerine ''cesedin resmi olarak Türkiye'ye getirilmemesinden kaynaklı sıkıntıların halledildiğini'' vurgulayan Arsu, Shadid'in ölümüyle ilgili dış etken olup olmadığı sorusunu, ''Shadid'in çok ciddi alerji sorununun olduğu eşi tarafından da teyit edildi. Tamamen vücudun gösterdiği tıbbi bir reaksiyon sonucu ölmüş. Dış etken yok'' diye cevapladı.
    
Resmi işlemlerin tamamlanmasından sonra tabutun uzun yolculuğa hazırlanması için özel bir cenaze hizmetleri şirketi çağrıldı. Şirket görevlileri tarafından hazırlanan cenaze, daha sonra İstanbul üzerinden Beyrut'a gönderilmek için Adana Havalimanına götürüldü.
    
Eşinin cenazesini almak için Adana'ya gelen Nada Bakri Shadid, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.
    
Shadid'in 8 Şubat tarihinde İstanbul üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığı, daha sonra yasadışı yollarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Suriye'ye geçtiği öğrenildi.
    
Shadid'in ölümü sırasında yanında bulunan ve cenazesini Türkiye'ye getiren foto muhabiri Tyler Hick'in ise dün akşam saatlerinde kentten ayrıldığı belirtildi.