Araç Takip Sistemleri

Araç takiparaçların yerlerini harita üzerinden gösterme yöntemlerinden birisidir. Araç takip sistemleriyer belirlemelerinde GPS uyduları kullanılmaktadır. Bu nedenden dolayı da uydudan araç takip sistemide denilmektedir.

Araç Takip Sistemleri
31 Ağustos 2016 Çarşamba 11:20 tarihinde eklendi, 1.994 kez okundu.

    Araç takiparaçların yerlerini harita üzerinden gösterme yöntemlerinden birisidir. Araç takip sistemleriyer belirlemelerinde GPS uyduları kullanılmaktadır. Bu nedenden dolayı da uydudan araç takip sistemide denilmektedir. Araç takip sistemlerinin dört ayrı çeşitleri bulunmaktadır. Araç takip sistemlerinin çeşitleri GSM tabanlı sistemler Uydu tabanlı sistemler, kara kutu sistemleri, hibrid sistemleri araç takip istemlerinin çeşitleri arasında yer almaktadır.

 Ayrıca telsizle takip de araç takip sistemlerinin çeşitleri arasında yer almaktadır. Fakat telsizle takip yöntemi diğer yöntemlere göre çok fazla kullanıldığı söylenemez. Araç takip sistemleri araç takip cihazları aracılığı ile işlemektedir. Bu sayede araçların lokasyonlarının rahatlıkla öğrenilmesini sağlamaktadır. Araç takibi sistemleri sayesinde araçların daha önce hangi lokasyonlarda bulunduğu öğrenilmesi mevcuttur. Araç takip sistemlerin bazı sektörlerde hizmet veren firmalar tarafından sıkça kullanılmaktadır.

 

             Araç takip sistemleri aynı zamanda kişisel takip hizmetlerini de sağlamaktadır. Kişisel takip sistemlerinde hasta veya çocukların güvenlikleri için onların ne zaman nerelerde bulundukları gibi merak ettiğiniz tüm konuları öğrenmenizi sağlamaktadır. Araç takip sistemlerini kışça anlatmak gerekirse araçlarınızı kendiniz kullanıyormuş gibi araçlarınız hakkındaki tüm veriler hakkında bilinmesi gereken her şeyi bilmenizi sağlamaktadır. Araç takip sistemleri çeşitlerinin özellikleri hakkında bahsedelim birazda

 

 GSM Tabanlı Araç sistemlerinin özellikleri nelerdir?

 

             GSM tabanlı araç takip sistemleri GSM desteği olan yerlerde kullanılır. Ancak GSM desteği olmayan göl, çöl, dağ, deniz  gibi yerlerde araç takibi online olarak takip dilemez. GMS tabanlı araç takip sistemlerinde üç farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemler genellikle SMS, DATA ve GPS’dir. En fazla sms araç takibi sistemi kullanılmaktadır

 

 Uydu tabanlı araç takip sistemlerinin özellikleri nelerdir*

 

             Uydu tabanlı araç takip sistemleri GSM çekmeyen yerler için ideal bir seçimdir. Fakat maliyeti diğerlerine gör oldukça pahalıdır. Uydu tabanlı sistemlerde genellikle SMS sistemi kullanılmaktadır Data da sistemi de kullanıldığı görülmektedir.

 

  Kara kutu araç takip sistemlerini özellikler inelerdir.

 

             Kara kutu araç takip sistemlerinde online alışverişi yapılamamaktadır. Fakat araçlar cihaza kayıt yapılarak araçlar merkez gelince bilgiler alınır ardından harita üzerinden araçları gittiği yerlere bakılır.

 

  Hibrid araç takip sistemlerini özellikleri nelerdir?

 

             GSM uydu ve kara kutu araç takip sistemlerinin varyasyonlarının beraber kullanımları ile kullanımı oluşmaktadır.

 

 Araç takip sistemlerinin izleme yöntemleri ve Avantajları nelerdir?

 

            Araç takip sistemleri genellikle araçlar bilgisayar ve mobil iletişim cihazları ile takibi yapılmaktadır. Araç takip sistemleri sayesinde aracın hızları, gittiği yerler ve durduğu güzergâh ve nerelerde kaç dakika duraklama yaptıkları gibi işlemleri harita üzerinden izlenebilmektedir. Ayrıca araçların günlük kullanımları ile ilgili raporlar hazırlanmaktadır. Araç takip sistemlerinin kullanan kişiler avantaj elde etmektedirler Çünkü araç takip sistemleri ile araç sahipleri araçlarını hangi süreler arasında tarih ve saat bilgileri vb. konuları ayrıntıları ile öğrenmelerini sağlamaktadır.

 

            Ayrıca araçların ne zaman kaç saat durduğunu ve ne zaman hareket ettiği gibi bilgilerinde öğrenilmesi yönünden pek avantajlıdır. En önemli faydalarında birisi de aracınızı kullanan şoförün trafik kurallarına ne kadar uyup uymadığını da öğrenebilmektir.