Asırlık dedeye doğum günü partisi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yaşayan 1913 doğumlu Ramazan Külahlı, hayatındaki ilk doğum günü partisini 100’ncü yaşında Orhaneli Belediyesi Üçüncü Bahar Yaşam Merkezinde yaşlılar ve çocukları ile kutladı.

Asırlık dedeye doğum günü partisi
29 Ocak 2013 Salı 14:26 tarihinde eklendi, 1.050 kez okundu.

 

BEBKA tarafından finanse edilen Orhaneli Belediyesi Üçüncü Bahar Yaşam Merkezi’nde ilçede yaşayan en yaşlı kişi için doğum günü düzenledi. Resmi kayıtlara göre 1913 doğumlu görünen Ramazan Külahlı’ya belediye sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi. Doğum günü pastasını 100 yıl sonra ilk kez üfleyen Ramazan Dede’ye pastasının ilk dilimini Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ikram etti. 
 
Tatlıoğlu, “Bu projemizle yaşlılarımızın sosyal hayata katılımlarını ve sosyalleşmelerini hedefledik. Her hafta yaşlılarımız değişik bir aktivite ile bir araya geliyorlar. Bu hafta ise Ramazan Amca’nın bir asırlık ömrünün, ilk doğum gününü kutladık.” diyerek, Külahlıya sağlıklı ve nice yıllar diledi.
 
Kendi işlerini kendi gören, zaman zaman da çocuklarının işlerine yardımcı olan Ramazan Külahlı şunları söyledi: “Çok kötü günler gördük. Yunan işgali sırasında 6 yaşındaydım. Yunanlılar bir at arabasının arkasına tahta ve çıra doldurup ev ev Orhaneli’ni yaktılar. Bizler ormanlara kaçtık. Günlerce meşe palamutlarını yiyerek, karnımızı doyurduk. Çok şükür bu gün her şeyimiz var.”

CİHAN