Avrupa Merkez Bankası başkanına uçan tekme!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, basın toplantısı sırasında bir kadın gösterici tarafından üzerine konfeti atılarak protesto edildi.

Avrupa Merkez Bankası başkanına uçan tekme!
15 Nisan 2015 Çarşamba 22:48 tarihinde eklendi, 1.785 kez okundu.
FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB'nin faiz kararlarını açıklamasının ardından Frankfurt'ta düzenlediği basın toplantısında protesto edildi.
 
Toplantının başlamasından kısa bir süre sonra, ön sıralarda oturan siyah kıyafetli bir kadın gösterici, elindeki çantada bulunan kağıt konfetileri Draghi'ye fırlattı. 
 
"ECB diktatörlüğünü sonlandırın" şeklinde slogan atan gösterici, güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilerek salondan uzaklaştırıldı. 
 
ECB'den açıklama  
 
ECB tarafından yapılan yazılı açıklamada da, basın toplantısının bir protestocunun sahneye atlayarak Draghi’ye konfeti atması sebebiyle kısa bir süre kesintiye uğradığı ve ECB personelinin olayı araştırdığı kaydedildi.  
 
Güvenlik görevlilerinin duruma acil ve etkili bir şekilde müdahale ettiği belirtilen açıklamada, ilk bulguların, protestocunun temsil etmediği bir haber kuruluşu adına kayıt yaptırarak toplantıya katıldığını gösterdiği bildirildi.
 
Açıklamada, protesto eylemini gerçekleştiren kişinin binaya girmeden önce güvenlik önlemleri ve kimlik kontrolünden geçirildiği,  ECB Başkanı Draghi’nin eylemde yara almadığı ve basın toplantısına sakince devam ettiği aktarıldı.
 
"Değiştirmeme kararı aldık"
 
Draghi, verilen kısa bir aranın ardından basın toplantısına devam etti. Draghi, düzenli yapılan ekonomik ve parasal analizlerin sonucunda anahtar faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldıklarını söyledi.
 
Genişletilmiş varlık alım programını 2016 yılı eylül ayının sonuna kadar devam ettirmeyi amaçladıklarını belirten Draghi, "Enflasyonda hedefimiz olan yüzde 2'ye yakın seviyelere ulaşana kadar varlık alımı programı devam edecek. Enflasyonda kalıcı bir artış gözlenene kadar parasal genişleme sürecek" dedi.
 
Draghi, ECB Yönetim Kurulu’nun değerlendirmelerini yaparken enflasyondaki trendlere de odaklanacağını ifade ederek, enflasyonda beklenmedik sonuçları da ele alacaklarını dile getirdi. 
 
Mario Draghi, tüm para politikası önlemlerinin tam olarak uygulanması Avro Bölgesi'ndeki toparlanma için gerekli desteği sağlayacağını vurgulayarak "Para politikamız orta vadede fiyat istikrarını sağlamaya odaklandı. Ancak para politikası tedbirlerinden tam olarak yararlanmak için, diğer politika alanlarının da kararlılıkla buna katkı sağlaması gerekmektedir" şeklinde konuştu. 
 
Varlık alım programının planlanandan önce sona erdirileceği yönündeki iddialara şaşırdığını ifade eden Mario Draghi, "Varlık alım programının uygulanmasıyla ilgili endişeleri çok erken buluyorum ve bunlar şu ana kadar kanıtlarla desteklenmedi" değerlendirmesini yaptı.