Avrupa’da Vize İstemeyen 5 Harika Ülke

Yurtdışına çıkmak için karşılaşılan en büyük engellerden biridir vize almak. Masrafları ve belge işleri gözümüzde büyüdüğü için çoğumuz vizesiz ülkeleri keşfetmek isteriz.

Avrupada Vize İstemeyen 5 Harika Ülke
25 Mayıs 2017 Perşembe 19:00 tarihinde eklendi.

Yurtdışına çıkmak için karşılaşılan en büyük engellerden biridir vize almak. Masrafları ve belge işleri gözümüzde büyüdüğü için çoğumuz vizesiz ülkeleri keşfetmek isteriz. Dünyada birçok ülkeye seyahat edebildiğimiz gibi Avrupa’da da vize istemeyen birçok güzel ülke bulunmaktadır. Bunlardan 5 tanesini sizlerle paylaşacağız.

 

1-    Sırbistan

 

Sırbistan, Balkanların en güzel şehirlerinden biri. Uzun yıllardır vizesiz girebildiğimiz Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a İstanbul’dan seferler düzenlenmektedir. Kısa bir uçak yolculuğunun ardından pasaportunuzla giriş yapabileceğiniz Belgrad’da görülmesi gereken birçok tarihi nokta bulunmaktadır. Ayrıca çok ekonomik bir şehir oluşu insanları buraya çeker. Belgrad gece hayatıyla da ünlü olduğu için Türkler sıkça bu destinasyona seyahat etmektedir.

 

2-    Ukrayna

 

Yapılan yeni anlaşmayla pasaporta bile gerek kalmadan giriş yapılabilen Ukrayna, herkesin ziyaret etmesi gereken bir ülke. Hem vize hem de pasaport masrafından bizi kurtaran bu ülkede Lviv, Kiev ve Odessa öne çıkan şehirler arasında. Yaz aylarında Odessa’ya giderek plajlarda keyif yapabilirsiniz. Daha çok tarih ve eğlence hayatı için ise Lviv ve Kiev’i tercih edebilirsiniz.

 

3-    Karadağ

 

Doğaseverler için harika bir ülke olan Karadağ, vize istemediği için kısa zamanda gidilip keşfedilmelidir. Budva’nın eğlenceli gece hayatının ardından Kotor’daki muhteşem manzara nefesinizi kesebilir. Sessiz, sakin ve huzurlu bir yolculuğa çıkmak için Karadağ’ı mutlaka ziyaret edin.

 

4-    Bosna Hersek

 

İçimizden bir parça olan Bosna Hersek, Müslüman bir ülke olmasıyla Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Kendinizi yurtdışında hissetmeyeceğiniz bu ülkede başkent Saraybosna ve Mostar köprüsü mutlaka görülmeli. Halkın çok sıcakkanlı olduğu ülkede ayrıca Türkçe de yaygın bir biçimde biliniyor. Tarihi izlerin taşındığı Bosna Hersek’i mutlaka görün.

 

5-    Belarus

 

Avrupa kültüründen biraz uzak olan Belarus vize istemeyen Avrupa ülkeleri arasında. İngilizce’nin pek bilinmediği bu ülkede Rusça konuşuluyor. Bu yüzden seyahatinizi planlarken dikkatli olmanızda yarar var. Başkent Minsk, etkileyici yapılarıyla görülmeli.

 

Avrupa’da vize istemeyen diğer ülkeler Azerbeycan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Andorra, KKTC. Pasaportunuzu alıp gidebileceğiniz bu ülkelerde çok iyi vakit geçireceğinize eminiz.

Vizesiz ülkelerin yanı sıra kolay vize veren yakın birçok ülke de var. Örneğin Yunanistan ve İtalya. Bu ülkeler Schengeni en kolay sağlayan ülkelerdir. Eğer Schengen alırsanız otobüsle Bulgaristan ve Yunanistan yolculuğu da yapabilirsiniz.

 

Şimdiden iyi yolculuklar!