Ayakları zincirli hakim karşısında

Rıza Zarraf’ın ABD’deki mahkemesinin birinci duruşması tamamlandı. İkinci duruşma 16 Haziran’da yapılacak.

Ayakları zincirli hakim karşısında
27 Nisan 2016 Çarşamba 18:11 tarihinde eklendi, 1.105 kez okundu.
Rıza Sarraf ABD'nin New York kentinde hakim karşısına çıktı. İkinci duruşma 16 Haziran'da olacak.  
Rıza Sarraf bugün yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) New York kentindeki Manhattan'daki hakim J. Richard Berman'ın kaşısına çıktı.
 
SARRAF SUÇLAMALARI REDDETTİ 
 ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delerek, bu ülkeyi yüz milyonlarca dolar zarara uğratmakla suçlanan Rıza Sarraf suçlamaları reddetti. 
 
"AYAKLARI ZİNCİRLİ GETİRİLDİ"
DHA'nın haberine göre, Sarraf mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi.
 
İKİNCİ DURUŞMA 16 HAZİRAN'DA
İran asıllı Türk işadamı Rıza Zarraf ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklamakla suçlanıyor. Zarraf'ın ikinci duruşması 16 Haziran'da yapılacak.
 
NEW YORK'A GETİRİLMİŞTİ 
Rıza Sarraf, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledilmişti.  
 
ABD Güvenlik Güçleri (Marshals) yetlilileri, daha önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Sarraf''ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini belirtmiştiler. 
 
Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Sarraf, Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.
 
YOLCULUĞU İKİ HAFTA ÖNCE BAŞLAMIŞTI
Marshals, hava yolu ile nakledilecek mahkumları JPATS sistemi ile transfer ediyor. JPATS aracılığıyla yılda yaklaşık 260 bin mahkum transferi gerçekleştiriliyor.

DHA