Bağcılarda aşırı neme karşı ‘yeşil önlem’ alındı

BAĞCILAR Belediyesi, Bağcılarlı vatandaşların aşırı sıcak ve nemli havanın zararlarından korunmaları için yeşil alanlarda önlem aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Zirai ilaçlama ekibi, fungal (mantar) hastalıklarına karşı çim, çalı ve ağaçları ilaçladı.

Bağcılarda aşırı neme karşı yeşil önlem alındı
04 Ağustos 2017 Cuma 17:07 tarihinde eklendi, 3.756 kez okundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da mevsim sıcaklığının 7 derece artacağını, haftasonu 35 dereceyi bulacak olan sıcaklığın 8-9 Ağustos’ta ise 40 derece olacağını belirtti. Bağcılar Belediyesi de yüzde 94’lere çıkacak olan nem için çalışmalara hız veriyor.
 
“MANTAR HASTALIKLARI GÖRÜLEBİLİR”
 
Aşırı sıcak ve nemden kendisini park ve bahçelere atan vatandaşları, yeşilliklerde nemden kaynaklanan külleme, karaleke ve mantar hastalıkları görülebileceği, ağaç meyveleri, ağaç yaprakları ve bazı çiçeklere zarar verebileceği göz önüne alınarak uzmanlar vatandaşların dikkatli olmasını tavsiye etti.
 
“GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA YAPILIYOR”
 
Bağcılar Belediyesi de yaklaşan tehlikenin yeşil alanlara zarar vermemesi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak iki vardiya halinde görev yapan 7 kişilik Zirai İlaçlama Ekibi İlçe genelindeki ana caddeleri, nostalji bahçeleri, refüjler ve sayıları 140’ı aşan parklar ilaçlama yaparak güvenli bir alan haline getiriliyor. İlaçlama, kaplama ve yağmurlama olmak üzere iki şekilde yapılan önlem çim ve çalılık alanlar için kaplama, ağaçlar için ise yağmurlama yöntemi uygulanıyor.
 
“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ”
 
Yeşil tehlikeye karşı barikat kuran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Yurdumuzu etkisi altına alan sıcak havada yeşil alanların zarar görmemesi için Bağcılar’da her türlü tedbiri alıyoruz. Ekiplerimiz özverili bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki bunaltıcı ve nemli havaları sorunsuz bir şekilde atlatacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri de haşere ve sineklere karşı düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor” ifadesini kullandı.