BAKAN açıkladı: KAÇ kişi KAYIP, kaç ÖLÜ var !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'daki gemi kazasında kurtarılan 4 kişinin bugün taburcu olabileceğini belirterek, "Dünkü gemi kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gökbel isimli Türk bandıralı yük gemisine, başka bir yük gemisinin arka yandan çarpması nedeniyle Gökbel isimli gemi hızla battı. 5 vatandaşımız kurtarıldı. 4 vatandaşımız hala k

BAKAN açıkladı: KAÇ kişi KAYIP, kaç ÖLÜ var !
29 Aralık 2014 Pazartesi 12:44 tarihinde eklendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'daki gemi kazasında kurtarılan 4 kişinin bugün taburcu olabileceğini belirterek, "Dünkü gemi kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gökbel isimli Türk bandıralı yük gemisine, başka bir yük gemisinin arka yandan çarpması nedeniyle Gökbel isimli gemi hızla battı. 5 vatandaşımız kurtarıldı. 4 vatandaşımız hala kayıp. Kurtarılan 5 vatandaşımızdan bir tanesinin durumu hala kritik. 4 tanesi bugün hastaneden taburcu olabilir. Taburcu olana vatandaşlarımızın ülkemize intikalini sağlayacağız" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Adriyatik'te feribot yangını ve İtalya'daki gemi kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
"ERBİL'DEKİ TÜNEL KAZASINDA 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"
 
Erbil'deki tünel kazasına ilişkin Çavuşoğlu, "Erbil'de meydana gelen tünel kazasında ilk bilgilere göre 3 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.
 
"İTALYA'DAKİ GEMİ KAZASINDA YARALANAN 4 VATANDAŞIMIZ BUGÜN HASTANEDEN TABURCU OLABİLİR"
 
İtalya'daki gemi kazasında kurtarılan 4 kişinin bugün taburcu olabileceğini belirten Çavuşoğlu, "Dün ki gemi kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gökbel isimli Türk bandıralı yük gemisine, başka bir yük gemisinin arka yandan çarpması nedeniyle Gökbel isimli gemi hızla battı. 5 vatandaşımız kurtarıldı. 4 vatandaşımız hala kayıp. İtalyan yetkililer hızlı bir şekilde araştırmaları sürdürüyor. Dün akşam hava kararınca helikopteri ile olan aramayı sonlandırdılar ama gemi ile olan aramaları devam ettiriyorlar. İtalya'daki mevkidaşlarımızla temas halindeyiz. Kurtarılan 5 vatandaşımızdan bir tanesinin durumu hala kritik. 4 tanesi bugün hastaneden taburcu olabilir. Taburcu olana vatandaşlarımızın ülkemize intikalini sağlayacağız" diye konuştu.
 
"FERİBOT YANGININDA KURTARILAN 13 VATANDAŞIMIZ VAR"
 
Çavuşoğlu, "Adlantik isimli bir feribotta bir yangın meydana geldi. Çok şükür yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Gemiden kurtarılan 13 vatandaşımız var. Bir Yunan vatandaşı gemiden atladığı için hayatını kaybetti. Birkaç saat içinde geminin tamamının boşaltılması söz konusu. Çok şükür hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Atina büyükelçiliğimizde bir kriz merkezi oluşturuldu" dedi.
 
"CİZRE'DE KARŞILIKLI PROVOKASYON OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"
 
Cizre'de çıkan olayları değerlendirmesi istenen Çavuşoğlu, "Çok klasik bir açıklama ama ne zaman pozitif bir gelişme olsa, ne zaman bazı konularda ilerleme olsa bu çözüm süreci dahil hem bakıyorsunuz bir provokasyon. Cizre'de karşılıklı provokasyon olduğunu görüyoruz. Bu tür provokasyonlara müsaade edilmeyeceğini de kesin bir şekilde başbakanımız, cumhurbaşkanımız da açıklamıştır. Biz Türkiye'de huzur istiyoruz. Sorunların çözülmesini istiyoruz. Ama kamu düzenini sağlamak da bizim görevimiz. Gerekli tedbirler de alınmaktadır" açıklamasında bulundu.
 
"CENEVRE DEKLARASYONU DA BU SİYASİ DÖNÜŞÜMÜNÜN TEMELİNİ OLUŞTURMAKTADIR"
 
Çavuşoğlu, "Eğer Suriye'de istikrarı getirmek istiyorsak, kalıcı barışı ve huzuru getirmek işitiyorsak siyasi bir dönüşüm şart. Cenevre Deklarasyonu da bu siyasi dönüşümünün temelini oluşturmaktadır. Kimse dışlanmalıdır" dedi.

DHA