Bakü'de bayram coşkusu devam ediyor

Cumhuriyetin ilanının 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları, Azerbaycan’da devam ediyor.

Baküde bayram coşkusu devam ediyor
29 Ekim 2013 Salı 21:17 tarihinde eklendi.

Kutlamalar çerçevesinde başkent Bakü’de resmi resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un ev sahipliğindeki resepsiyona, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov, Milli Savunma Bakanı Zakir Hasanov, kuvvet komutanları, milletvekilleri, diplomatik misyon şefleri, çeşitli dini temsilciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir çok davetli katıldı.

Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in iki ülke milli marşlarını seslendirmesiyle başlayan program, Alper Coşkun’un davetlilere yaptığı konuşma ile devam etti. Coşkun, "Çok farklı cephelerde on yıllar süren savaşlardan sonra yorgun düşen Türk ulusu, imkansız denecek bir varlık mücadelesinden sonra ana vatanını korumayı başarmış ve bundan 90 yıl önce cumhuriyeti ilan etmiştir." dedi.

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abit Şerifov da konuşmasında, 90 yıl önce bağımsızlığına kavuşan Türkiye'nin, bugün kendisini Dünya'da büyük devlet olarak tanıtmaya muvaffak olduğunu söyledi.

Gecede ayrıca, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde aynı mekanda klasik Osmanlı sanatları sergisi açıldı. Çeşitli sanatçıların hat ve tezhip çalışmalarının yer aldığı sergi, davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Resepsiyonun sonunda basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilişinin yıl dönümünü Bakü gibi ülkemiz açımızdan son derece anlamlı bir coğrafyada kutluyor olmanın ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade etti. Azerbaycan devletinin resepsiyona olan üst düzey ilgisinden de memnun olduğunu ifade eden Coşkun, "Bizi bir kardeşten beklenecek şekilde nasıl kucakladıklarını bu akşam Azerbaycanlı kardeşlerimiz etkinliğimizi şereflendirerek hem sayıları hem de seviyeleri itibariyle ortaya koydular.'' dedi.


CİHAN