Bankada cinayet

Avustralya'da eşini öldüren Şükrü Demirtaş, hapisten çıktıktan sonra izne geldiği Nevşehir'in Avanos ilçesinde, cinayeti işlemesine sebep olarak gördüğü Selahattin Gonca'yı silahla vurarak öldürdü.

Bankada cinayet
03 Mayıs 2013 Cuma 17:39 tarihinde eklendi.

 

İddialara göre, bundan yaklaşık 10 yıl önce Avustralya'da işçi olarak çalışan 56 yaşındaki Demirtaş'a, kendisi gibi işçi olan arkadaşı 55 yaşındaki Selahattin Gonca, eşinin başka biri ile ilişkisinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine Avusturya'da eşi Zehra Demirtaş'la tartışan Demirtaş, eşini tabanca ile vurarak öldürdü. Bu cinayet sonrasında 10 yıl hapis yattı.
 
Ama sonrasında bunun doğru olmadığını öğrendi. Bir süre önce hapisten çıkan Demirtaş, Avanos ilçesine izne geldi. Eşini öldürmesine neden olduğunu ileri sürdüğü Selahattin Gonca'nın da tatil için Avanos'a olduğunu öğrendi. Şükrü Demirtaş, Selahattin Gonca'nın bir bankada sıraya girdiğini görünce arkasından bankaya girdi. Yanında bulundurduğu silahla havaya ateş açarak, "Bu bir namus meselesidir, kimse yaklaşmasın" dedikten sonra Selahattin Gonca'nın başına iki el ateş etti.
 
Olay yerinde Selahattin Gonca hayatını kaybederken, cinayeti işleyen Şükrü Demirtaş bankada bulunanlara, "Kimse alınmasın, kimse üzülmesin, namusumu temizledim" dedi. Sonrasında da olay yerine gelen polislere tabancasını vererek teslim oldu.
 
Demirtaş'ın "10 yıldır bu anı bekliyordum" dediği ileri sürüldü.
 
Güvenlik güçleri olay yerinde gerekli önlemleri alarak inceleme yaptı. Avanos Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset hastane morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN