Barzani Irak başbakanı ile görüştü

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (İKBY) Başkanı Mesud Barzani Bağdat ziyaretini bugün gerçekleştidi. Barzani ilk olarak Irak Başbakanı Nuri El-maliki ile görüştü.

Barzani Irak başbakanı ile görüştü
07 Temmuz 2013 Pazar 18:45 tarihinde eklendi.

Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan iki lider, görüşmenin pozitif geçtiğini ancak hala bazı noktalarda görüş farklılığı olduğunu dile getirdi.

Barzani, ''Bağdat'a gelişimle hem Irak'a, hem de dünyaya mesaj vermek istedim. Biz her zaman kardeşiz. Nuri Maliki'nin Erbil'e gelişi Bağdat hükümeti ile bölge arasındaki sorunların çözümü için önemli bir adımdı. Biz de sorunların çözülmesi için Bağdat yönetimine gereken desteği sağlayacağız.'' şeklinde konuştu.

Maliki ise açıklamasında, ''Sorunların çözülmesi için umutluyuz. Bağdat hükümeti ile bölgesel yönetim arasında oluşturulan komisyonla medyada haber olmayı değil, sorunları ciddi bir şekilde çözmeyi amaçlıyoruz.'' dedi

Kürt gazetecilerin sorularını Kürtçe yantlayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Maliki'den tepki aldı. Soru ve cevapları Kürtçe olduğu için anlamadığını söyleyen Maliki'ye Barzani, ''Kürtçe dili resmi bir dildir, anlamanız gerekiyor.'' şeklinde karşılık verdi.

Toplantının bir diğer konusu ise Suriye oldu. Barzani, ''Suriye'nin iç meselelerine karışmıyoruz. Her şeye Suriye halkı karar verecektir.'' dedi. Barzani ayrıca Suriye ve Irak sınırlarında oluşacak terör olaylarına karşılık vereceklerini bildirdi.


CİHAN