Başbakana radyasyonlu suyla saldırdı

Danimarka Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Thorning Schmidt, Arhus şehrindeki 1 Mayıs kutlamalarında radyasyonlu suyla vuruldu

Başbakana radyasyonlu suyla saldırdı
02 Mayıs 2013 Perşembe 11:34 tarihinde eklendi, 4.492 kez okundu.

Danimarka Başbakanı ve Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Thorning Schmidt, kendisinden memnun olmayan seçmenlerin tepkisinden korkarak, Kopenhag’daki 1 Mayıs kutlamalarında konuşma yapmadı. Arhus şehrine giderek buradaki kutlamalara katılan Başbakan Schmidt, saldırıdan kurtulamadı. Başbakanın iktidara geldikten sonra verdiği sözleri tutmaması ve izlediği sağ politikaları protesto eden halk, Başbakan Schmidt ve Maliye Bakanı Bjarne Croydon’u protesto etti.

 
23 YAŞINDA BİR GENÇ
 
23 yaşındaki bir kişi, Başbakan Schmidt’e büyük bir su tabancası ile saldırarak üzerine radyasyonlu su sıktı. Saldırıyı gerçekleştiren genç yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünden Carsten Dahl, 23 yaşındaki Danimarkalının ceza yasasının 119’uncu maddesi 1’inci fıkrası gereğince devlet memurunu tehdit etmek ve saldırıda bulunmak suçuyla mahkemeye sevk edileceğini söyledi. 
 
PROTESTOLARDAN KONUŞMASI DUYULMADI
 
Başbakan Schmidt konuşmak için kürsüye çıktığında ise, halkın ıslıkları ve protestoları nedeniyle konuşması duyulmadı. Başbakan Schmidt, tepkilere sinirlenerek “Benim için 1 Mayıs diyalog ve anlayış günüdür. Benim konuşmamı dinlemek isteyenlere yazık. Protestolar yüzünden konuşmamı duyamadılar”dedi. Başbakan Schmidt, bir soru üzerine sıkılan suyun ve ıslıkların kulaklarını acıttığını söyledi. Maliye Bakanı Croydon da protestolar nedeniyle konuşmasını tam olarak gerçekleştiremedi. Sosyal Demokratlara protesto başbakan ve maliye bakanı ile sınırla kalmadı. Kopenhag’daki kutlamalarda, Sosyal Demokrat Kopenhag Valisi Frank Jensen, Sosyalist Halk Parti Başkanı ve Ticaret Bakanı Anette Vilhelmsen de protestolardan nasbini aldılar. Halk ıslık ve çıkardıkları seslerle iktidardaki siyasi partilerin politikacılarını konuşturmadı.

DHA