Batı Afrika ülkeleri, Mali’ye asker gönderiyor

Fransa’nın Mali’ye askeri müdahalesiyle birlikte Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (BADEİT) ülkeleri de yollayacakları asker sayılarını açıkladı.

13 Ocak 2013 Pazar 19:36 tarihinde eklendi.

 

Senegal, Nijer ve Burkina Faso her biri 500 asker yollayacaklarını duyurdu. Ayrıca Nijerya 600 kişilik askeri birlik yollayacağını bildirdi. 
 
Başkent Bamako ve Gao’daki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, cumartesi başlayan operasyonlarda, 100’e yakın isyancının etkisiz hale getirildiği, bir Fransız askerinin öldüğü açıklandı. Ülkenin kuzeyinde bulunan, Bamako’ya yaklaşık 700 kilometre mesafedeki Konna şehrine isyancı birliklerinin saldırısıyla başlayan çatışmalar, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Mali’nin kuzeyine müdahale edileceğini açıklaması ile hız kazanmıştı. 
 
Fransız Hava Kuvvetleri’nin dün bölgeyi bombalaması ve Malili birliklerin karadan yaptığı harekat neticesinde bir Fransız askeri ölürken, 100 civarında isyancı da etkisiz hale getirilmişti. 
 
Öte yandan başkent ve Segou gibi şehirlerde hayat devam ediyor. Sakin fıtratlarıyla tanınan Malililerin rutin işlerine devam ediyor. Başta devlet idarecileri ve ileri gelenlerden sükûnet ve itidal çağrısı yapılıyor. Halk ise özellikle radyolardan olup biteni öğrenmeye çalışıyor.

CİHAN