Bavyera'da başbakan, muhalefet ile ipleri attı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde muhalefet partilerinin Başbakan Horst Seehofer'e 'Putin eğilimli soğuk zaman politikacısı' yakıştırması yapması Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisini kızdırdı.

Bavyerada başbakan, muhalefet ile ipleri attı
18 Eylül 2014 Perşembe 13:39 tarihinde eklendi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre Seehofer, böyle bir yakıştırma ile 30 yıllık siyasi hayatından ilk defa karşılaştığını söyledi ve muhalefet partileri ile artık görüşmeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine CSU, meclisteki partilerin konuşma süresi uygulamasının gözden geçirilmesini ve muhalefetin konuşma süresinin kısaltılmasını gündeme getirdi.

CSU Fraksiyon Başkanı Thomas Kreuzer, Bavyera meclisinde, tüm partilerin eşit miktarda konuşma hakkı olduğuna, diğer eyaletlerde ise partilerin milletvekilleri sayısına göre konuşma hakkı olduğuna dikkat çekti. Münchener Merkur gazetesine bu uygulamanın Bavyera meclisinde tartışılması gerektiğini savunan Kreuzer, milletvekillerinin yüzde 56'sının CSU'lu olmasına rağmen konuşma süresinin sadece çeyreğini kullanabilmesinin anlaşılır gibi olmadığını kaydetti.

Bavyera Radyosu'na (BR) konuşan Yeşiller Fraksiyon Başkanı Margarete Bause, Seehofer'in çocuk gibi davrandığını söylerken, SPD Fraksiyon Başkanı Markus Rinderspacher de 'parlamentarizmin kasten ortadan kaldırılmaya' çalışıldığı suçlaması yaptı. 


CİHAN