Baykam'ın hastanedeki ilk fotoğrafı

Ressam Bedri Baykam ile Tuba Kurtulmuş yoğun bakımdan çıkarılarak normal hasta servisine alınırken hastaneden ilk görüntü de basına yansıdı..

Baykamın hastanedeki ilk fotoğrafı
20 Nisan 2011 Çarşamba 11:34 tarihinde eklendi, 1.193 kez okundu.

 

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'un bıçakla yaralanmasına ilişkin olarak şüpheli Mehmet Ç'nin kardeşi ve eniştesinin de gözaltına alındığı bildirildi.
 
Bilgisayarı incelemeye alınan şüpheli Mehmet Ç'nin, olayda "komando bıçağı" diye tabir edilen bir bıçak kullandığı, Baykam'ın Akatlar Kültür Merkezi'nde olacağını da bir sosyal paylaşım sitesine olan üyeliği sayesinde öğrendiği kaydedildi.
 
Şüphelinin, ilk ifadelerinde, Bedri Baykam için "Konuşmalarını beğenmiyorum. Tipi hoşuma gitmiyor" dediği, Tuba Kurtulmuş'a neden saldırdığının sorulması üzerine de kendisine müdahale eden iki kadını, Baykam'ın korumaları sandığını söylediği öğrenildi.
 
Mehmet Ç'nin olaydan sonra eski çalıştığı yere giderek, eski patronuna "Bana 200 lira ver, Niğde'ye gideceğim. Bedri Baykam'ı bıçakladım. 2-3 gün dinleneceğim daha sonra polise teslim olacağım" dediği, ancak patronunun parayı vermediği öğrenildi.
 
Şüphelinin, bunun üzerine ablasının Bayrampaşa'daki evine gittiği kaydedildi.
 
Fatih Küçükayasofya semtinde anne ve babasıyla aynı binada oturan Mehmet Ç'nin, gerçekte 1976 doğumlu olmasına rağmen askere erken gitmek için yaşını 1 sene büyüttüğü, hakkında "mani-depresif" teşhisi bulunduğu, aile üyelerinde de benzer psikolojik rahatsızlıklar olduğu bildirildi.
 
Daha önce 2 kez evlenen ve ikinci evliliğinden bir çocuğu olan Mehmet Ç'nin, 7 yıl önce ikinci eşinden boşandığı, o günden beri eski karısını ve çocuğunu görmediği, 1998 yılında karısının eski nişanlısını ve arkadaşını bıçakladığı gerekçesiyle 6 ay cezaevinde kaldığı kaydedildi.
 
Mehmet Ç'nin, daha önce matbaalara kağıt temin eden bir iş yerinde çalıştığı, ancak 5 yıldır hiçbir iş yapmadığı, sabahlara kadar televizyon izleyip, zaman zaman balığa gittiği, mahallesinde çok sinirli biri olarak tanındığı ifade edildi.
 
Baykam hasta servisine çıkarıldı
 
Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, bıçakla yaralanan ressam Bedri Baykam ile Tuba Kurtulmuş'un normal hasta servisine alındığını bildirdi.
 
Prof. Dr. Çuhadaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bıçakla yaralanma sonucu dün hastanenin Acil Servisine getirilen ressam Bedri Baykam ve asistanı, Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'un dün yapılan operasyondan sonra yoğun bakımdaki izleme süreçlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti.
 
Çuhadaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Baykam ve Kurtulmuş'un, bundan sonra normal hasta servisine alınması uygun bulunmuş ve normal hasta servisine alınmıştır. Halen sadece birinci derece yakınlarının ziyaretine izin verilmektedir. Bunun dışındaki ziyaretler bir süre daha tıbbi nedenlerle kabul edilmeyecektir. Bu tür olgularda hastayı izleme süresi en az 4-5 gündür. Bugün yapılan değerlendirmede, hastalarımızın genel durumlarının iyiye gitmekte olduğu gözlenmiştir."
 
Saldırgan kaçarken kameralar kayıttaydı
 
Öğle saatlerinde gerçekleşen saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Çelikel akşama doğru polise teslim oldu.
 
Sorgusu devam eden Mehmet Çelikel'in saldırının ardından kaçarken yeni güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı.
 
İki ayrı işyerine ait güvenlik kamera görüntülerinde, Çelikel saat 13.25'te koşarken görülüyor. 10 saniye boyunca kameranın açısında görünen Çelikel daha sonra ortadan kayboluyor.
 
Baykam'ın ifadesine başvuruldu
 
Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'un bıçakla yaralanmasına ilişkin çalışmasını sürdüren polis, hastanede tedavisi süren Baykam'ın ifadesine başvurdu.
 
Bedri Baykam'ın, "Şahsı tanımıyorum. Yanıma yaklaşarak, 'Bedri bey, beni Beyoğlu'daki Kafe 57'ye götürebilir misin?' dedi. Ben de 'İşim var, o tarafa gitmeyeceğim. Seni başkası götürsün' dedim. O sırada bir yumruk hissettim. Meğer beni bıçaklamış. Kızın bıçaklandığını ise hastanede öğrendim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
 
www.cumhuriyet.com.tr