"Beren'e değil size laf soktu Kenan"

Milliyet yazarı Özay Şendir, Kenan Doğulu'nun geçtiğimiz günlerde boşanma sorusuna verdiği yanıtı masaya yatırdı. Şendir, "O kadar basit değil lafını Saat’e gönderme zanneden halimiz ne komik, aynı zamanda ne acı" dedi.

Berene değil size laf soktu Kenan
19 Haziran 2019 Çarşamba 20:07 tarihinde eklendi.
Özay Şendir'in yazısının o bölümü:
 
Birçok erkek, birlikte olduğu kadının geçmişini, yüreği değil, bedeni üzerinden değerlendirir. Kadının geçmişte birini sevip sevmediği değil, biriyle yatıp yatmadığı önemlidir.
Alınan bir gül ya da yazılmış bir şiiri, bir mektubu kıskanmaz erkek geçmişe dair, ‘Öptü mü?’,  ‘Dokundu mu?’, onu sorgular...
 
Çekirdek çitleyip, mahalledeki ağız kavgasını seyredenler gibi bakıyoruz bir süredir Beren Saat-Kenan Doğulu çifti arasında olanlara.
 
Kafamız basmıyor bir türlü meselenin bir imzadan, bir nüfus kayıt bilgisini silmekten çok daha öte olduğunu..
 
Oyuncunun yazdıklarına bakıp, sevgisini sorgulamaya kalkıyoruz ama hiç aklımıza gelmiyor meselenin sevmek kadar sevildiğini hissetmekle de alakalı olabileceği.
 
Şarkıcının hafta sonu söylediği “O kadar basit değil” lafını Saat’e gönderme zanneden halimiz ne komik, aynı zamanda ne acı.
 
O laf bütün olan biteni “Ee, boşanıyor musunuz, boşanmıyor musunuz?” sorusuna indirgeyen soru kalıbı için söylendi.
 
Daha önce üstü kapalı şekilde yazmıştım, bugün daha açık yazmak zorunda hissediyorum kendimi.
Hayatını kaybetmiş eski nişanlının bıraktığı sıcak anıların gölgesinde bir ilişkiyi yaşatmaya çalışan iki insan var karşımızda.
 
Bir yanda bugünün ilişkisi eskidikçe, daha sıcak ve çok özlenen anılar, diğer yanda aile, medya ve aklınıza kim gelirse “Boşanacak mısınız?” soruları...
 
Empati duygusunu yitirmiş bir soru Beren ve Kenan için “Boşanacak mısınız?”, farkına ne zaman varacağız acaba?