Berlin’de Gezilecek Yerler

Uçak bileti alıp Berlin'e gitmeye karar verdiyseniz gezip göreceğiniz çok yer var demektir. Bunlardan birkaçını sizler için derledik.

Berlinde Gezilecek Yerler
09 Şubat 2016 Salı 20:16 tarihinde eklendi, 1.344 kez okundu.

Uçak bileti alıp Berlin'e gitmeye karar verdiyseniz gezip göreceğiniz çok yer var demektir. Bunlardan birkaçını sizler için derledik.
 

Museum fur Naturkunde (Doğa Bilimleri Müzesi)
Berlin’de görülmeye değer müzelerden biridir. Doğayla ilgili aradığınız her şeyi bu müzede bulabilirsiniz. Özellikle çocuklu ailelere tavsiye edilir.
 

Bauhaus Archive
Sanat, tasarım ve mimarlık üzerine eğitim veren 20.yüzyılın en önemli okulu Bauhaus’un arşivlerinin bulunduğu bir yerdir. Okulun kurucusu Walter Gropius tarafından 1964’ te yapılan müzede okulun hocaları arasında bulunan Paul Klee ve Wassily Kandinsky’nin çalışmaları da sergilenmekte.
 

Zoologischer Garten (Hayvanat Bahçesi)
Dünyanın farklı bölgelerinden getirilmiş 15.000’in üzerinde hayvan türünün bulunduğu Zoologischer Garten, hayatınızda görmediğiniz hayvan çeşitleriyle karşılaşacağınız ilginç bir hayvanat bahçesi.Botanik Bahçesi (Botanischer Garten) ve Akvaryumu görülmeye değer güzellikte. Çocuklu aileler burayı gezi programına mutlaka eklemeli. Çocuklarınız kadar sizin de burada keyifli vakit geçireceğinize eminiz.
 

Checkpoint Charlie
Bölünmüş Berlin’de Doğu-Batı geçiş noktası olan Checkpoint Charlie, 1961’den 1990 yılına kadar üçüncü ittifak geçiş noktası olarak kullanılmış. Bu geçiş kapısı yalnızca müttefik askerleri, büyükelçiler, bu kişilerin aileleri, yabancılar, Federal Almanya'nın Demokratik Almanya'daki temsilcileri ve çalışanları ve Demokratik Alman üst düzey yöneticileri tarafından kullanılmaktaymış.
 

İki bölge arasındaki geçişlerin önlenmesi için burada Amerikan ve Sovyet askerleri nöbetler tutup duvarın yakınına kimseyi yanaştırmazlarmış. Burada bulunan levhada dört farklı dilde şu söz yazmaktadır: “Amerikan bölgesini terkediyorsunuz.”. Burada dikkat çeken bir diğer şey ise; “Museum Haus am Checkpoint Charlie” müzesi. Bu müzede doğudan batıya geçmeye çalışanların ilginç öykülerine şahit olabilirsiniz. Gitmişken müzeye de uğramanızı öneririz.
 

Berlin’in Köprüleri
Birinci Dünya Savaşı döneminde SSCB ve ABD’nin casus takası yapması üzerine Casuslar Köprüsü olarak da bilinen Glienicker Brücke, şehrin en ünlü köprülerinden biri. Postdam’ı Berlin’e bağlayan köprü, Havel Nehri etrafında yeşillikler arasında güzel bir konuma sahip.
 

Batı ve doğu Berlin arasındaki iki katlı ahşap köprü olan Oberbaum Brücke ise şehirde görülmeye değer yapılardan. 1999’dan bu yana köprünün her iki yanında bir araya gelen halk birbirlerine su dolu balonlar atarak savaşın bitişini kutlarlar.
 

Saray Köprüsü olarak da anılan Schloss Brücke, ünlü Alman mimar Karl Friedrich Schinkel tarafından yapılmış eşsiz bir yapıdır.  Günümüzde gençlerin oturup eğlenmek için tercih ettiği Admiral Bridge’i de atlamayın.
 

Kreuzberg
Genelde Türkler’in yaşadığı bu bölgede Türk restoranları ve Türk pazarlarına rastlarsanız şaşırmayın. İstanbul’daki Taksim’e benzeyen Kreuzberg,  birçok alışveriş merkezi, sinema ve gece kulüplerine ev sahipliği yapan renkli bir semt.  Nehir kenarında hoş bir gezinti yaparken, civardaki kafelerde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Bu yıl Berlin’de güzel bir tatil düşlüyorsanız,  bir an önce planınızı yapıp uçak biletinizi alın. Berlin uçak bileti için en uygun seçenekleri sunan Ucakbileti.com'un mobil uygulamalarına bakmanızda fayda var.
 

Ucakbileti.com Android mobil uygulamasını
 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.larya.ucakbiletcomapp adresinden,
 

Ucakbileti.com iPhone mobil uygulamasını
 

https://itunes.apple.com/app/ucak-bileti-ucakbileti.com/id1061879250 adresinden indirip ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Uçak rezervasyon ve ucuz bilet almak denince akla ilk gelen adres olan ucakbileti.com'un mobil uygulamaları ile THY, Pegasus, Atlasjet, Onur Air, THY, Sunexpress, Anadolu Jet, Bora Jet hava yolu şirketleri başta olmak üzere Berlin seyahatiniz için en uygun fiyatları bulabilirsiniz.