Berlusconi sessizliğini bozdu

Silvio Berlusconi, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından benimsenen mali sıkılaştırma anlaşmasının büyümenin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Berlusconi sessizliğini bozdu
16 Eylül 2012 Pazar 19:51 tarihinde eklendi.

 

Ailesinin sahip olduğu ''Il Giornale'' gazetesinin Venedik'ten Bari'ye düzenlediği kruvaziyer turuna katılan ve burada gazetenin genel yayın yönetmeni Alessandro Sallusti'ye demeç veren Berlusconi, kendisinden sonra Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından göreve getirilen Mario Monti liderliğindeki teknokrat hükümetin yaptığı vergi artışlarını eleştirdi. 
   
Vergi yükünü düşürmeden, resesyondan çıkılamayacağını dile getiren Silvio Berlusconi, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti dışındaki AB ülkeleri tarafından imzalanan mali sıkılaştırma anlaşmasıyla (Fiscal Compact) AB'nin ekonomik büyümeyi engellediğini öne sürdü. 
     
İtalya'da, Nisan 2013'te yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağı merak edilen Berlusconi, konuya ilişkin, ''Ülkeyi sol yönetime bırakmama zorunluluğu hissediyorum'' ifadesini kullansa da siyasi kariyerinin şu an parlamento gündeminde olan seçim yasasına göre şekilleneceğini söylemekle yetindi. 
     
Rakiplerine göndermede bulunmayı da ihmal etmeyen Berlusconi, ''5 Yıldız Hareketi'' ismini verdiği partisiyle siyasete atılan ve geçen Mayıs ayındaki kısmi yerel seçimlerle büyük çıkış kaydeden komedyen Beppe Grillo'nun da ''Aslında halen aynı işi yapmakta'' olduğunu savundu. 
     
Berlusconi, en büyük rakibi Demokrat Parti'deki (PD) liderlik yarışı için de adaylardan Floransa Belediye Başkanı Matteo Renzi'nin, mevcut genel sekreter Pier Luigi Bersani karşısında kazanması durumunda, PD'nin sosyal demokrat partiye dönüşeceğini ileri sürdü.