'Beyaz adamları öldürün'

İngiltere'deki Goldsmiths Üniversitesi'nin öğrenci birliğinde, yabancı öğrencilerin okula adapte olması için çalışmalar yapmakla görevli Bahar Mustafa, 'Beyaz adamların tamamını öldürün' yazdığı tweet'i nedeniyle işinden olabilir

Beyaz adamları öldürün
20 Mayıs 2015 Çarşamba 19:52 tarihinde eklendi, 1.094 kez okundu.
İngiltere ’nin başkenti Londra’da bulunan Goldsmiths Üniversitesi’nin öğrenci birliğinde, yabancı öğrencilerin okula adapte olması için çalışmalar yapmakla görevli Bahar Mustafa, attığı tweet nedeniyle öğrencilerin tepkisini çekti. Twitter hesabından “ Beyaz adamların tamamını öldürün” yazan 27 yaşındaki Mustafa’nın işten çıkarılması isteniyor.
 
Daily Mail’in haberine göre, Mustafa, daha önce de ırkçılık nedeniyle gündeme gelmişti. “Müfredatı çeşitlendirmek ve eşitliği teşvik etmek” amacıyla bir toplantı düzenleyen Mustafa, beyazların toplantıya gelmemesini istemişti. Olayın ardından öğrenciler Mustafa’nın “öğrencileri tedirgin ettiği, profesyonel davranmadığı ve nefreti teşvik ettiği” gerekçesiyle işten çıkarılması için kampanya başlatırken, şu ana kadar change.org’daki kampanyaya 2 bin 700’den fazla kişi destek verdi.
 
'TWEET ŞAKAYDI'
 
Twitter hesabındaki “Beyaz adamların tamamını öldürün” ifadesi hakkında açıklamada bulunan Mustafa, olayın şaka amaçlı olduğunu belirterek, “Bunları kişisel hesabımdan yazdım, iş hesabımdan farklı” dedi.
 
Goldsmiths’in Cinsiyet ve Medya Çalışmaları bölümünden mezun olan Mustafa, annesi Nurşen, babası İsmail ve kız kardeşi İpek’le beraber Enfield’da yaşıyor.