Bin Ladin emekliye ayrılmış

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in evinde bulunan eşyalarda, daha önce belirtildiğinin aksine, örgütün yeni saldırılarıyla ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmadığı ortaya çıktı.

Bin Ladin emekliye ayrılmış
24 Mayıs 2011 Salı 15:13 tarihinde eklendi, 2.217 kez okundu.

 

Reuters'in haberine göre, Bin Ladin'in evinde bulunan eşyaların incelenme süreciyle ilgili bilgi veren terörle mücadele uzmanları, evde bulunan elektronik verilerin, El Kaide liderinin olası saldırılarla ilgili tartışmalara katıldığını, ancak planlama aşamasında yer almadığını gösterdiğini bildirdi.
 
ABD Başkanı Barack Obama'ya yakın kaynaklar, daha önce evde bulunan malzemelerin, bin Ladin'in El Kaide'ye hala komuta ettiğini gösterdiğini belirtmişti.
 
Yeni Amerika Derneği'nden terörle mücadele yetkilisi Peter Bergen, "Yeni saldırılar konusunda herhangi bir şey duymadım. Devam eden bir tehdit olsaydı, Dışişleri Bakanlığı'nın geçen sene yaptığı gibi alarm durumuna geçilirdi" dedi.
 
İNCELENMESİ ZAMAN ALACAK
 
ABD istihbaratından bir yetkili de, Reuters'e yaptığı açıklamada, evde bulunan belgeler arasında herhangi bir saldırı planına rastlanmadığını doğruladı. Yetkili, evde bulunan belgelerin incelenmesini zaman alacağını söyledi.
 
Operasyonla ilgili ABD ve yabancı ülkeler arasındaki görüşmelere yakın üç Batılı yetkili ve bir Avrupalı terörle mücadele yetkilisi de, aynı yönde açıklamalarda bulundu.
 
ABD'li yetkililer, belgeler arasında herhangi bir saldırı bilgisine ulaşılması halinde Avrupa ülkelerinin bu konuda uyarılacağını bildirirken, Avrupa'da terör tehdidi seviyesinde bir değişiklik olmadığı ifade edildi.
 
Usame bin Ladin'in öldürüldüğü 2 Mayıs'taki saldırı sonrasında, evde bulunan belgeleri inceleyen İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI, örgütün 2010'da ABD'deki tren istasyonlarına ve petrol tankerlerine saldırı düzenlemeyi planladığını açıklamıştı.