İran'dan Bin Ladin bombası

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerikan güçlerince öldürüldüğü açıklanan terör örgütü El Kaide'nin ele başı Usame Bin Ladin'in aslında bu ülkenin kontrolünde olduğunu söyledi.

İrandan Bin Ladin bombası
08 Haziran 2011 Çarşamba 08:22 tarihinde eklendi, 2.101 kez okundu.

 

Mahmud Ahmedinejad, "Elimizdeki kesin bilgilere göre, ABD Pakistan halkı ve devletini zayıflatmak ve bu ülkeye musallat olmak için bu ülkenin nükleer tesislerini harap etmek istiyor" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki halk hareketleri, Pakistan'da yaşananlar, Bahreyn'deki durum, Irak'taki ABD güçleri, Filistin sorunu gibi konularda açıklamalarda bulundu.
 
Bir önceki ABD yönetiminin 'terörizmle mücadele maskesini', şimdiki yönetimin de 'halkların haklarını koruma maskesini' takarak kendi gayri meşru çıkarları peşinde olduğunu belirten Ahmedinejad, "Elimizdeki kesin bilgilere göre, ABD Pakistan halkı ve devletini zayıflatmak ve bu ülkeye musallat olmak için bu ülkenin nükleer tesislerini harap etmek istiyor" diye konuştu.
 
ABD'nin bölgede yayılmacı bir siyaset izlediğini kaydeden Ahmedinejad, "ABD, bu eylemiyle BM Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası kuruluşları da kullanarak bölgedeki varlığını genişletmeyi amaçlıyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Ahmedinejad, "Amerikalıların, Pakistan halkının haklarını koruma bahanesiyle bu ülke yönetimine baskı uygulayıp bir oldu-bittiyle planlarını hayata geçirmeye çalıştığını" ifade etti.
 
"ABD'nin oyununda rol almasınlar"
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bölgedeki yönetim ve halkların, ABD'nin planları konusunda uyanık olmaları gerektiğini belirtti.
 
"Bölgedeki bazı ülkeler, dikkatli olsunlar ve ABD'nin oyununda rol almasınlar" diyen Ahmedinejad, şunları söyledi: "Amerikalılar iyi dost değiller. Onlar sadece gayri meşru menfaatlerini düşünüyorlar. Amerikalılar, Kore savaşından bugüne kadarki tüm savaşlarda eski dostlarıyla savaştılar. Eski dostlarına karşı namertçe davrandılar ve kendi çıkarları için dostlarını sattılar."
 
ABD'nin bölgedeki halk hareketlerini bastırarak, yeni ihtilaflar yaratarak buralardaki varlığını sağlamlaştırmak istediğini belirten Ahmedinejad, 'Amerikalıların yerleştikten sonraki ilk kurbanlarının kendileriyle işbirliği yapanlar olacağı' uyarısında bulundu.
 
Ahmedinejad, "Bölgedeki sorunları, adalet, mantık ve kanun çerçevesinde halletmeliyiz" diye konuştu.
Bahreyn'deki soruna da değinen Ahmedinejad, "Bahreyn'deki asıl sorun ABD'nin buradaki askeri üssüdür. ABD baskısına maruz kalan Bahreyn yönetimi, bu üssün varlığını savunmak için kendi halkının karşısında yer alıyor" şeklinde konuştu.
 
Ahmedinejad, Bahreyn yönetimi ve halkının oturup konuşmasını, yabancıların müdahalesine izin vermemesi gerektiğini belirtti.
 
Irak'taki ABD güçlerinin çekilme tarihinin yaklaştığını, ancak 10 bin Amerikan askerinin buradaki üslerde uzun süreliğine konuşlandırılmak istenmesiyle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulundu:
"ABD'liler, bu konuda Irak hükümetine baskı yapıyorlar, ancak hükümet açıkça buna karşı çıkıyor. Biz de bu konuda Irak hükümetini kesin olarak destekliyoruz. Çünkü Irak hükümeti, halkının iradesine dayanıyor biz de Irak halkının yanındayız."
 
Ladin iddiası
Ahmedinejad, "Ortadoğu'da ABD hakimiyetini, insanlık karşıtı ve yayılmacı siyonist İsrail rejimini resmen tanıyan ve onaylayan bir anlayışın hakim kılınmak istendiği" görüşünü de dile getirdi.
İran Cumhurbaşkanı, Amerikan güçlerince öldürüldüğü açıklanan terör örgütü El Kaide'nin ele başı Usame Bin Ladin'in aslında bu ülkenin kontrolünde olduğunu söyledi.
Ladin'in, ABD eski Başkanı George W. Bush'un ailesiyle uzun süreli petrol şirketi ortaklıkları olduğunu belirten Ahmedinejad, "Bu şahıs, uzun süreden beri Amerikalı askerlerin kontrolündeydi. Onu, Amerikalıların kendileri hasta ettiler ve sonra da öldürdüler" iddiasında bulundu.