Bişkek trafiğine Erdoğan ayarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün akşam başlayacak Kırgızistan ziyareti nedeniyle başkent Bişkek’teki bazı önemli merkezi yolardaki trafik akışına yeni düzenleme getirildi. Sürücü ve şehir sakinlerinden bu uygulamanın anlayışla karşılanması istendi.

Bişkek trafiğine Erdoğan ayarı
09 Nisan 2013 Salı 12:30 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Erdoğan’ın kullanacağı Bişkek’in önemli caddelerinden Çüy, Manas, İpek Yolu ve Fuçik ve Abdurrahmanov’da trafik aralıklarla durdurulacak.
 
Konuyla ilgili Bişkek Trafik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sürücü ve şehir sakinlerinden konuk heyetin güvenliği gerekçesiyle alınacak bu önlemlerin anlayışla karşılanması istendi.
 
Belirtilen güzergâhlardaki trafik akışındaki asıl durdurmalar ise Erdoğan’ı yoğun bir programın beklediği 10 Nisan’da yapılacak. Sözkonusu ana caddelerdeki trafik, program akışına göre aralıklarla durdurulacak. Kırgızistan polisi, Erdoğan’ın geçeceği güzergâhlarda sadece trafik akışını durdurmakla yetinmeyecek ek güvenlik önlemleri de alacak. Güzergahlar boyunca çok sayıda resmi ve sivil polis görev alacak. Başbakan Erdoğan bugün akşam 22.30 sıralarında (TSİ:19:30) Bişkek'te olması bekleniyor.

CİHAN