Bitlis'te meşaleli kayak gösterisi

BİTLİS Valiliği ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Valilik Kupası Kayak Yarışları' sonrası kayakçılar gece meşaleli kayak yaparak görsel şölen sergiledi.

Bitliste meşaleli kayak gösterisi
07 Şubat 2016 Pazar 12:16 tarihinde eklendi, 4.435 kez okundu.
xBitlis merkezde bulunan El Aman Hanı ile Erhan Onur Güler Kayak Tesisleri’nde yapılan kayaklı koşu, alp disiplini ve snowboard dallarından yaklaşık 100 sporcun katıldığı yarışmalar tamamlandı. Yarışmanın sonunuda kayakçılar meşaleli kayak gösterisi yaptı. Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'nin zirvesine çıkan sporcuların zirveden ellerindeki meşalelerle kayarak inmesi renkli görüntüler oluşturdu. Burada bulunanların ilgiyle izlediği meşaleli kayak gösterisinin ardından, kayak pistinde yöresel şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.
 
YARIŞMA SONRASI SUCUK EKMEK
Gösteri ve ödül töreni ardından Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kayakçılara ve katılımcılara ızgarada pişirilen sucuk ekmeği kendi elleriyle ikram etti. Vali Çınar, Bitlis'in bölgede en çok kar alan bölge olduğunu belirterek, "Bundan dolayı gençler kayağa büyük ilgi duyuyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Burası çok güzel bir coğrafyadır. Herkesin güzelliklere ihtiyacı var. Biz de devlet, millet, halk, gençler ve çocuklar bir olarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradaki meşale gösteri ile karanlığa da bir meşale yakmış sayılabiliriz" dedi.