BM'den sel riski uyarısı

BM, kar ve soğuk hava dalgasının felce uğrattığı orta ve doğu Avrupa bölgelerinin, karların erimesiyle büyük sellerle karşı karşıya kalma riskinin bulunduğu uyarısı yaptı.

BMden sel riski uyarısı
21 Şubat 2012 Salı 23:50 tarihinde eklendi.

BM Felaketlerin Engellenmesi İçin Uluslararası Strateji'nin (SIPC) bildirisinde, Bulgaristan ve Romanya'da 10 gün içinde sıcaklıkların 8 ila 10 on derece arasında yükselmesinin beklendiğini, bu durumun Tuna Nehri boyunca buzların erimesine neden olacağı belirtildi. 
    
Bildiriye göre, kurumun özel temsilcisi Margareta Wahlström, Sırbistan'dan Bulgaristan'a binlerce kişinin kar yüzünden mahsur kaldığı bir sırada, ölümlere ve ekonomik kayıplara neden olabilecek yıkıcı su baskınlarının uyarı işaretlerinin bulunduğunu söyledi. 
    
Wahlström, barajlar ve setler gibi su baskınlarına karşı koymak için yeterli altyapıdan yoksun bölgelerin bu durumdan etkileneceğini kaydetti. 
    
SIPC Sözcüsü Denis McClean de bu ülkelerin yetkililerinin, Kızılhaç'ın ve ulusal örgütlerin, sel anında insan kaybının olmamasını sağlamak için önlemler almasının zamanının geldiğini bildirdi.