Bomba ihbarı PKK'dan değil

Almanya İçişleri Bakanı Friedrich, Cumhurbaşkanı Gül’ün Berlin’deki konuşmasının gecikmesine neden olan bomba ihbarından PKK’nın sorumlu olmadığını belirtti.

Bomba ihbarı PKKdan değil
26 Eylül 2011 Pazartesi 08:36 tarihinde eklendi.

 

Dün yayınlanan Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung Gazetesi’ne demeç veren Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, “Berlin’de Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşması öncesi yapılan bomba ihbarından PKK’nın sorumlu olduğunu gösteren bir bilgi yok” dedi.
 
Berlin Humboldt Üniver-sitesi’ndeki konuşma ihbar nedeniyle iptal edilmek istenmiş, ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün ısrarı sonrası başka bir salonda yapılmıştı. Gül’ün “Konuşma yapmadan ayrılmış olsaydım, bu teröre prim vermek anlamına gelecekti. 35-40 kişiye pes edip, boyun eğecek değildik. Kim terör örgütüne taviz verirse, onun tehdidine boyun eğerse faturayı da öder.
 
Almanya’nın demokratik ortamından faydalanıyorlar” sözlerine bir anlam veremediğini de belirten Friedrich, “Almanya yasaklanan PKK örgütü ile Avrupa Birliği’nde en sert mücadele eden ülke. 1993 yılından bu yana Almanya’da bu örgüt aleyhinde 53 yasak getirildi. 85 yöneticisi veya elemanı cezaya çarptırıldı. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Gül’ün eleştirisini anlamış değilim” dedi.

NTV