"Bosna'da otoyol projesi Türk'lerin"

Bosna-Hersek Federasyonu İletişim ve Ulaştırma Bakanı Enver Biyediç, Bosna-Hersek'in bağımsızlığını kazandığı 1992 yılından bu yana otoyol yapım sektöründe tek sözleşmeye bağlı olarak gerçekleşecek en büyük otoyol projesini, ülkede faaliyet gösteren Türk şirketi Cengiz İnşaat'ın üstleneceğini açıkladı.

Bosnada otoyol projesi Türklerin
14 Aralık 2012 Cuma 18:52 tarihinde eklendi, 1.660 kez okundu.

 

Enver Biyediç AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Avrupa Yatırım Bankası, burada faaliyette olan Türk şirketinin yaklaşık 10 kilometrelik otoyol inşaatını yapmasını uygun gördü. Bu şirket, dünyanın farklı yerlerinde ve burada yaptığı işlerde çok başarılı" dedi.
 
Saraybosna yakınlarındaki Vlakovo ile Lepenica yerleşimleri arasında, Bosna-Hersek'i Batı Avrupa ülkelerine bağlaması öngörülen 5C otoyolu çerçevesinde inşa edilecek 10 kilometrelik bölümün yaklaşık 90 milyon avro değerinde olduğunu bildiren Biyediç, "Bu aynı zamanda Bosna'da tek dilimde ve tek sözleşmeye bağlı gerçekleşecek en değerli otoyol inşası projesidir. Proje, Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edilecek" diye konuştu.
 
Projeyle ilgili sözleşmenin önümüzdeki hafta imzalanacağını belirten Biyediç, amaçlarının inşaat sırasında mümkün olduğu kadar taşeron olarak yerel şirketleri de çalıştırmak olduğunu, böylece yerel bazda etkili olan işsizliği de azaltmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Bakan Biyediç, projenin ihalesine daha önce İtalya, Avusturya ve Hırvatistan şirketlerin de katıldığını belirtti.
 
Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Suhodol ile Tarçin kentleri arasında yapılacak otoyolun en zor bölümünü de yine Cengiz İnşaat üstlenmişti.