Breivik o selamdan vazgeçti

Norveçli terörist Anders Behring Breivik, müştekilerin ve yakınlarının tepki gösterdiği aşırı sağcı selamını, bugün mahkeme salonuna girerken vermedi.

Breivik o selamdan vazgeçti
19 Nisan 2012 Perşembe 11:22 tarihinde eklendi.

 

Oslo'daki Bölge Mahkemesi'nde bugün dördüncüsü yapılan duruşmaya, Breivik ile avukatları, müştekiler ve saldırılarda ölenlerin yakınları katıldı. Breivik her sabah mahkeme salonuna gelirken, sağ yumruğunu kaldırarak verdiği selamı bu sabah yapmadı. 
   
İsveç gazetelerine yansıyan haberlere göre, bu sabahki duruşmadan önce avukatı, Breivik ile konuşarak, müştekilerin bu selamlamadan çok rahatsız olduğunu söyledi ve herhangi bir kışkırtmaya karşı bundan sonraki duruşmalarda bu hareketinden vazgeçmesini istedi. Bunun üzerine Breivik, selam vermeden salondaki yerini aldı. Breivik daha önceki duruşmaların başında, aşırı sağcı selamı vermeden yerine oturmuyordu ve bu davranışından vazgeçmeyeceğini söylüyordu. 
   
Bugünkü duruşmada savcı, sanığa 22 Temmuz'da Ütoya Adası'nda düzenlediği ve 69 kişinin öldüğü saldırıdan önce Oslo'da hükümet binasına yakın yerde patlattığı ve 8 kişinin ölmesine, 200 kişinin yaralanmasına neden olan bombayla ilgili sorular sordu. Savcı ayrıca Breivik'e ekonomik durumuyla ilgili sorular yöneltti. Duruşmaya, öğlen verilecek bir saatlik aradan sonra saat 17.00'ye kadar devam edilecek.