Bulgaristan da tel örgü çekiyor

Bulgaristan'ın, Avrupa Komisyonu'ndan maddi destek alması durumunda Türkiye sınırına 143 kilometre uzunluğunda tel örgü inşa etmeyi planladığı ileri sürüldü

Bulgaristan da tel örgü çekiyor
18 Ocak 2011 Salı 15:07 tarihinde eklendi, 2.063 kez okundu.

 

Dnevnik gazetesine konuşan Ulusal Veteriner Tıp Servisi (NVMS) Müdürü Yordan Voynov, Soğuk Savaş döneminde iki ülke sınırı boyunca tel örgü bulunduğunu ancak bugün bunun sadece 29 kilometrelik bir bölümün ayakta durduğunu kaydetti. 
 
Voynov, "Tel örgünün inşası, bütçeden ayrılacak para ile yapılarak harcamalar sonradan Brüksel tarafından karşılanabilir. Eğer tel örgüyü yapmazsak yabani veya evcil hayvanların geçişini engelleyemeyiz" ifadesini kullandı.
 
Bulgaristan–Türkiye ortak sınırının bir bölümünü oluşturan Rezve deresi bölgesindeki Rezve köyünde şap hastalığı tespit edildiğini ve 9 çiftçiye ait yaklaşık 200 büyük ve küçükbaş hayvanın imha edileceğini kaydeden Voynov, imha edilecek hayvanlar arasında Türkiye'den girdikleri belirlenen 21 ineğin de bulunduğunu kaydetti.
 
İÇİŞLERİ BAKANI: "GÜVENLİK DUVARI KOŞULU YOK"
 
Bu arada Bulgaristan İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, yaptığı açıklamada Bulgaristan ile Türkiye arasında bir güvenlik duvarının kurulup kurulmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Ülkemizin Schengen alanına katılımı için böyle bir koşul yok" dedi.
 
Tzvetanov, Bulgar Sınır Polis görevlilerinin son teknoloji gözetim teknolojisine sahip olduklarını belirterek, X-Ray ve termik tarayıcıların yanı sıra sınırın fiziksel kontrolü için gerekli tüm önlemlerin ciddiyetle alındığını söyledi.