Bursa'nın sıcağına alışamadı

Bursa hayvanat bahçesinde sıcaktan bunalan hayvanlar buzlu meyveler ve hortumla ıslatılarak serinletiliyor. Yaklaşık bir ay önce Almanya’dan Bursa’ya getirilen Amur kaplanı da, 42 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle günün büyük bir bölümünü havuzda geçiriyor.

Bursanın sıcağına alışamadı
15 Ağustos 2014 Cuma 14:19 tarihinde eklendi.
Ülke genelinde 40 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığı, insanları olduğu kadar hayvanat bahçesi sakinlerini de zorluyor. Sıcak nedeniyle birçok hayvan kapalı barınağından dışarı çıkmazken, aşırı etkilenenlerin imdadına ise görevliler yetişiyor. 

LEMURLAR İÇİN MEYVE KOKTEYLİ
Çöl hayvanı olduğu için sıcak havalara en alışkın olan develer bile sıcak karşısında bitkin düşüyor. Günün belli saatlerinde bakıcılarının açtığı hortuma koşarak gelip serinlemeye çalışıyor. Hortum altında uzun süre durarak ıslanan develer serinlemenin tadını çıkartıyor. Halka kuyruklu Lemurlar bakıcılarının elinden meyve yiyor. 

MAYMUNLARIN BUZLU MEYVE MÜCADELESİ
Maymunlar ve ayılar ise özel hazırlanan buzlu meyvelerle serinlemeye çalışıyor. Maymunların buzlu meyveyi yemek için verdiği mücadele, turistlerce de ilgiyle izleniyor. Ayılar ise karpuz, kavun ve yine buzlu meyve yiyerek sıcakla mücadele ediyor. Gün boyu havuzda duran ayılar, bakıcıların karpuz, kavun getireceği saatleri iple çekiyor. Suyun içinde meyve yiyen ayılar ilginç görüntüler oluşturuyor. 

KAPLANIN HAVUZ KEYFİ
Bu arada, geçtiğimiz ay Almanya’dan Bursa’ya getirilen Amur kaplanı da sıcağa karşı havuza girerek mücadele veriyor. Sıcağın zorladığı kaplan, günün büyük bir bölümünü havuzda geçiriyor. Turistlerin kendisini fotoğraflamasına aldırmadan havuzda vakit geçiren kaplan, kısa sürelerde dışarı çıkarak barınağını dolaşıyor, ardından tekrar havuza girip serinlemenin yollarını arıyor. 
 
Hayvanat bahçesi beslenme sorumlusu Erkan Albayrak, yaz aylarında hayvanları serinletmek için aldıkları önlemleri şöyle ifade etti: “Sıcak yaz aylarında hayvanlarımızı soğuk ve buzlu yiyeceklerle besliyoruz. Sularını normalden daha sık değiştiriyoruz. Bazı gruplarımıza fıskiyelerle su serperek serinletiyoruz. Mevcut havuzlarında serinlemelerini sağlıyoruz. Ayrıca tüm barınaklarımızda mevcut gölgelikleri ile onların daha rahat bir yaz geçirmelerini sağlıyoruz.”

DHA