Burun Estetiği Ameliyatları

Burnumuzun yüzümüzün tam ortasında yer alan ve estetik bir yüz için yüzün diğer kısımları ile uyum içerisinde olması gereken bir organımızdır.

Burun Estetiği Ameliyatları
05 Temmuz 2015 Pazar 23:07 tarihinde eklendi.

Burnumuzun yüzümüzün tam ortasında yer alan ve estetik bir yüz için yüzün diğer kısımları ile uyum içerisinde olması gereken bir organımızdır. Burun estetik operasyonları burun iskelet yapısı ve yumuşak dokuların yeniden biçimlendirilerek sağlıklı ve estetik bir görüntüye kavuşturulması için yapılan profesyonel operasyonlardır. Burun ameliyatlarında estetik bozuklukların yanında aynı zamanda nefes alma problemleri gibi bir takım işlevsel bozukluklar da tedavi edilmektedir. Burun estetiği uygulamaları ile neler yapabiliyoruz? Burun operasyonlarımız ile burnunuzu küçültüp büyütebilir, burun deliklerinizi daraltıp genişletebilir, kemerli burun dediğimiz şekil bozukluklarını düzeltebilir, Burun ucunun hareket etmesi diye tabir ettiğimiz konuşurken veya gülerken burnun ucunun hareket etmesi gibi problemleri çözebiliyoruz.

Estetik Bir Burun Nasıl Olmalıdır?

Bilindiği üzere estetik kaygılar aslında kişiden kişiye farklılıklar gösteren kaygılardır. Kimine göre güzel olan bir şey diğerine göre çirkin olarak tabir edilebilmektedir. Tüm bunların yanında genel olarak estetik bir burun görüntüsünde herkes tarafından kabul edilen bir takım kriterler vardır. Estetik bir burun yüzümüzün diğer bölgeleri ile orantılı bir şekilde duran bir burundur. Burun estetiği operasyonlarında Op. Dr. Bekir Sivri burnutek bir bölge olarak değil yüzdeki diğer bölgelerle bir bütün olarak değerlendirerek doğal bir görüntüye kavuşturmayı hedefler.

Ameliyat Sonrasındaki Süreç Nasıl İşlemektedir?

Ameliyat sonrasında burnun alacağı şekil ile ilgili bir kanıya varılabilse de tam olarak kemiklerde iyileşme için 1,5 ay gibi bir zaman geçmesi gerekmektedir. Ameliyat sonrasında burundaki yumuşak dokuların iyileşmesi ise çok daha geç olmaktadır. Son gelişen teknolojileri kullanan Op. Dr. Bekir Sivriburun ameliyatlarında operasyon sonrasında görülen ağrılar hafif şekilde atlatılmaktadır. Bu süreçte ağrı kesiciler bu hafif ağrıların giderilmesinde yeterli olmaktadır. Buruna konan içerisinde delikler bulunan silikon tamponların alınması aşamasında da hastalar eski uygulamalar da olduğu gibi ağrı ve acı çekmemektedirler. Ameliyattan bir hafta sonra burun alçısı çıkarılmakta ve flaster ile tespit yapılabilmektedir. Flaster tespitinden yine bir hafta sonra flasterler de burundan çıkarılır ve hasta normal yaşantısına rahatlıkla devam edebilecek duruma gelir.