Bush, Irak için ek para istiyor

ABD Başkanı George Bush, hızlı bir biçimde para gelmemesi halinde yeni şiddet olaylarının meydana gelmesi endişesiyle Kongre'den "Irak savaşı için yeni bir finansman kanunu" istedi.

06 Mayıs 2007 Pazar 20:37 tarihinde eklendi, 1.235 kez okundu.

Bush, haftalık radyo konuşmasında, "Kongreye benim yönetimimle çalışması ve sorumlu bir savaş finansmanı kanunu hazırlaması için çağrıda bulunuyorum. Birlikte çalışarak, hızlı biçimde iyi bir kanun çıkarabileceğimize ve birliklerimize ihtiyaç duydukları esneklik ve kaynakları verebileceğimize inanıyorum" dedi.


Bush'un bu açıklamasının, El Kaide'nin iki numaralı adamı Eyman El Zevahiri'nin dün akşam Demokratların kanun tasarısını alaya aldığı video bandın yayımlanmasının ertesine rastladığına dikkat çekiliyor.
ABD Başkanı Bush, Demokratların savaşın finansmanını Irak'tan Ekim'den itibaren asker çekmeye bağlayan kanun tasarısını veto etmişti.

CHENEY ORTADOĞU'DA

Bu arada, Bush'un yardımcısı Dick Cheney'i Ortadoğu ülkelerine gönderdiği bildirildi.


Cheney'nin salı günü Washington'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün'e gideceği ve ABD'nin bu 4 müttefikiyle Şarm El Şeyh'de kararlaştırılanları somutlaştırmaya çalışacağı belirtildi.
Cheney'nin Suudi Arabistan Kralı Abdullah, BAE Emiri Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah tarafından kabul edilmesi ve bu ülkelerin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.


Cheney'nin ayrıca Körfez bölgesinde konuşlanan Amerikan askerleri ve komutanlarını ziyaret etmesi planlanıyor.