Cameron, Obama ile görüştü

İngiltere Başbakanı David Cameron, dün gece Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama ile Suriye’deki kimyasal silahlı saldırısına ilişkin ayrıntılı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cameron, Obama ile görüştü
28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:51 tarihinde eklendi, 1.148 kez okundu.

Başbakan Cameron’ın, bugün gerçekleşen Milli Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde ABD'nin niyetini öğrenip, İngiliz hükümetin alacağı kararlarla ilgili seçenekler hakkında bilgi verdiği belirtildi.

İki lidere göre eldeki mevcut bilgiler Suriye’de kimyasal silahlı saldırının gerçekleştirdiğini teyit etti. Cameron ile Obama, saldırlardan Esed rejiminin sorumluğu olduğundan kuşku duymadıklarını belirtti. Rejimin kimyasal saldırının yaşandığı bölgeyi muhalif güçlerin elinden almak için askeri operasyon yapmasına da bunun delili olarak gösterildi. Muhalif güçlerin de böyle bir kimyasal saldırı gerçekleştirecek güce sahip olduklarına dair bir delil olmadığı ifade edildi.

David Cameron, İngiliz hükümetinin henüz saldırılara yönelik net bir karar almadığını belirtti, alınacak eylem kararının meşru ve özellikle kimyasal silah saldırısına yönelik olacağını dile getirdi.


CİHAN