Canlı sezaryene ceza

Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK'ün son toplantısında, Kanal D'de 4 Nisan günü yayınlanan "Doktorum" adlı program ele alındı.

Canlı sezaryene ceza
28 Mayıs 2012 Pazartesi 10:37 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan'ın sezaryen ile doğuma karşı çıkan sözleri gündemi belirledi. RTÜK, ekrana sezaryen ameliyatını getiren Kanal D'ye 509 bin lira ceza verdi.
 
Sezaryen ile doğum görüntülerini yayınlayan Kanal D'ye 509 bin lira para cezası verildi. RTÜK, canlı olarak yayınlanan doğum görüntülerinin, ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu'' kararına vardı. 
 
DOKTORUM'DAN CANLI YAYINDA SEZARYEN
 
Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK'ün son toplantısında, Kanal D'de 4 Nisan günü yayınlanan "Doktorum" adlı program ele alındı. Programda, saat 10.42'de başlayan canlı yayın ile, sezaryen ameliyatı gösterildi. Doğumun tüm aşamaları, anne karnından bebeğin çıkarılışı, göbek bağının kesilmesi gibi detaylar ekrana getirildi.
 
ERDOĞAN'IN SÖZLERİNDEN ÖNCE TOPLANIP GÖRÜŞTÜ
 
Henüz sezaryen tartışmalarının başlamadığı bir dönemde konuyu ele alan RTÜK, İzleme Dairesinin raporunu görüştü. Raporda ''Yetişkin bireyler için bile izlemesi son derece zor olan bu görüntülerin, çocukların ekran başında olabilecekleri bir saatte ve herhangi bir flulaştırma yapılmadan yayınlanması, kamusal sorumluluk anlayışıyla bağdaşmaz'' denildi.
 
İŞTE KANAL D'YE VERİLEN CEZA
 
RTÜK üyeleri de bu yayın ile yasanın ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" hükmünün ihlal edildiği kanısına vardı. 2012 yılı Mart ayı geliri 50 milyon 932 bin 714 lira olan Kanal D'ye, bu gelirin yüzde biri oranında ve 509 bin 327 lira ceza verildi.