Cengiz Çandar'a şok hakaret

Mine Kırıkkanat, Radikal yazarı Cengiz Çandar 'a canlı yayında hem gönderme yaptı, hem de hakaret etti.

Cengiz Çandara şok hakaret
15 Eylül 2012 Cumartesi 12:02 tarihinde eklendi, 1.082 kez okundu.

Habertürk ekranlarında yayınlanan “Basın Kulübü” programında “Kürt Sorunu” masaya yatırıldı. Kürt sorunu ve terörde çözüm için ortaya atılan ’Akil adamlar projesi ’ninde gündeme geldiği programda Cumhuriyet ’in sivri dilli yazarı Mine Kırıkkanat, Radikal yazarı Cengiz Çandar ’a canlı yayında hem gönderme yaptı, hem de hakaret etti.

 
CENGİZ ÇANDAR ’A CANLI YAYINDA HAKARET
“Akil adamlar projesi”nde Cengiz Çandar ’ın da yer almasına anlam veremediğini ifade eden Mime Kırıkkanat “Son yapılan toplantılara “akil” adamlar deniliyor. Ben bir çoğunu tanımıyorum ama benim tanıdığım “sakil” adamlar da var orada… Cengiz Çandar gibi… Cengiz Çandar ’la bu iş zor.” dedi.
 
DİĞER KONUKLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Kırıkkanat ’ın Cengiz Çandar için sözlük anlamı “salak” anlamına gelen “Sakil” kelimesine kullanmasına ise programın diğer konuklarından tepki geldi. Gazeteci Salih Tuna “Sakil adam” sözcüğünün biraz ağır olduğunu ifade ederken, Kadri Gürsel ise “Bu resmen hakaret oldu” dedi.
 
SAKİL NEDİR?
Sakil arapçadan gelme bir laftır. şu anlamı taşımaktadır; densizce kendini her ortama sokan, kendinden bıktıran, izinsin şeyler yapan, salak, fazla şaka yapan yılışan kişilere sakil denir