Cesedine böyle ulaşıldı!

KARADENİZ Dalgıçları Spor Kulübü (KDSK), geçen hafta başında aracıyla Gümüşhane'nin Torul Baraj Gölü'ne düşen AK Parti'li işadamı Fahri Aydın'ın otomobiliyle birlikte 53 metre derinlikten çıkartılması ile ilgili yapılan çalışmaların sualtı kamerası ile çe

02 Eylül 2009 Çarşamba 21:18 tarihinde eklendi.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü (KDSK), geçen hafta başında aracıyla Gümüşhane'nin Torul Baraj Gölü'ne düşen AK Parti'li işadamı Fahri Aydın'ın otomobiliyle birlikte 53 metre derinlikten çıkartılması ile ilgili yapılan çalışmaların sualtı kamerası ile çekilen görüntülerini yayınladı. KDSK yöneticileri, gölde yerini tespit ettikleri aracın çıkartılmasının, bazı kurtarma ekiplerinin yanlış müdahalesi sonucu geciktiğini öne sürdü.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü (KDSK) Başkanı Rıza Birkan ile Genel Sekreter Burak Çakıroğlu bugün dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Burak Çakıroğlu, kaza haberi aldıktan sonra olay yerine giderek baraj gölünde arama kurtarma dalışı yaptıklarını söyledi. Çakıroğlu, şöyle konuştu:


"Önce 67 metreye dalıp 1 saat 45 dakika boyunca arama yaptık. Aracın yerini 47 metrede tespit ettik. Bölgeye gelen AKUT ve Samsun Sahil Güvenlik ekibi aracı halatla çekmek istedi. Bunun uygun yöntem olmadığını, aracın kaldırma balonları ile yüzeye çekilmesi gerektiğini söyledik. Ancak, bizi dinlemediler. Aracı çekerken halat koptu. Böylece araç kayboldu. Daha sonra yeniden dalış yaptık. 1.5 saatlik aramanın ardından aracı 53 metrede yeniden tespit ettik. 2 bin kilo kaldırma kapasiteli 2 balon ile aracı su yüzeyine çıkarttık. İlk anda bizim söylediğimiz yöntem uygulansa, çalışmalardan daha kısa sürede sonuç alınacaktı. Aracın halatla çekilmesi kurtarma çalışmalarını uzattı."

Çakıroğlu, bu çalışmayı sivil ve askeri ekiplerin birlikte yaptığını anlatırken, "Bu başarı ile sonuçlandırılan örnek bir çalışmadır. Kulüp olarak yaklaşık bir haftadan beri bekleyen, süre uzadıkça üzüntüleri katlanan, merhum yakınlarının çektiği acıyı içimizde hissederek zorlu koşullarda 5 gün boyunca devam eden çalışmalara başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

KDSK Başkanı Rıza Birkan ise, cesedi kimin çıkardığına dair çeşitli açıklamalar yapıldığını belirtirken, "Orada bir sorun var ve bunun çözülmesi gerekiyor. Ne kadar çok ekip olursa o kadar iyi olur ama koordineli çalışılabiliyorsa. Kimsenin bir önceki ekibin emeğini yok sayması anlamsız olur. Bizi dalıştan daha çok bu tür davranış ve söylemler yordu" diye konuştu.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü (KDSK) Başkanı dalgıç Rıza Birkan'ın 53 metre derinlikte su altı kamerası ile çektiği görüntüler de basına dağıtıldı. Aracın tekerlerinin üzerine oturduğu görüntülerde, dalgıçların 12 derece su sıcaklığı ve yüksek basınca rağmen zorlu bir mücadele verdikleri görülüyor.

AK Parti'li işadamı Fahri Aydın, 23 Ağustos Pazar gecesi aracıyla kaybolmuş, yapılan aramalar sonrasında aracı ile birlikte Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kirazlık köyü yakınlarında, Torul Baraj gölüne düştüğü ortaya çıkmıştı. Ancak araç ve ceset bir hafta sonra 30 Ağustos Pazar günü çıkartılabilmişti.

milliyet