Ceset parçalarını ailesi elleriyle topladı

Ankara Valiliği, OSTİM'de geçtiğimiz perşembe günü ardı ardına yaşanan patlamaların bilançosunu olaydan 3 gün sonra açıklayabildi. Valilik, önceki gün 17 olarak açıklanan ölü sayısının 20 olduğunu bildirdi.

Ceset parçalarını ailesi elleriyle topladı
07 Şubat 2011 Pazartesi 12:33 tarihinde eklendi, 1.723 kez okundu.

 

Ölenlerin tamamının kimliklerinin açıklanmasına rağmen Adli Tıp'taki 9 kişinin cesedinin teşhis edilemediği ve hangi cenazenin kime ait olduğunun bulunması için DNA testi yapıldığı ifade edildi. Soruşturma başlatan Ankara Başsavcılığı ise patlamaların nedeni konusunda "oksijen tüpleri" üzerinde yoğunlaştı. Her iki patlamada infilak eden oksijen tüplerinin aynı partide firmalara gönderildiği, bu partideki tüplerin 100 firmaya daha gittiği saptandı.
 
Ailesi elleriyle topladı Perşembe gününden, dün sabah saatlerine kadar enkaz altında bulunamayan, ilk patlamada yaşamını yitirenlerden Ahmet Özdemir'in cesedini arama çalışmalarına da son verildi. Özdemir'in patlamanın etkisiyle paramparça olduğu tespit edildi ve enkazda bulunan parçalar 72 saat sonra Adli Tıp'a gönderilerek, dosya kapatıldı. 3 gün boyunca patlamanın olduğu bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan ailesi de Özdemir'e ait olduğu sanılan parçaları elleriyle topladı.
 
Özdemir'in, ilkokulu bitirdikten sonra kaynakçı olarak çalışmaya başladığı, 5 yıl önce de patlamanın meydana geldiği OSTİM Mega Center'da kaynak ustası olarak işe girdiği öğrenildi. Asgari ücretle geçimini sağlayan, evli ve 2 çocuk babası Özdemir, Sincan'da kirada, sobalı bir evde oturuyordu. Özdemir'in acılı eşi Hafize Özdemir, Milliyet'e şöyle konuştu: "5 ay önce 1992 model beyaz bir Şahin almıştık. İlk arabamızdı. Biriken borçlarla baş edemeyince, Ahmet aracı satmaya karar verdi. Borçlarını ödeyebilseydi tek hayali yaşadığımız sobalı evden kurtulmaktı. Hayallerimiz yarım kaldı.
 
Parçalar Ahmet'e aitmiş Önceki gün enkazdan çıkarılan parçalar Ahmet'e aitmiş. Adli Tıp'tan bize bu bilgiyi verdiler. DNA testinin sonuçları çarşamba günü belli olacak. Ama son bulunan ceset parçaları kesinlikle Ahmet'in. En azından biz cesedimizi bulduk. Hiç olmazsa DNA testi yapılacak. Cesedimizi alıp, gömebileceğiz." Sadece 2 kilosu bulunabildi Enkazdan çıkarılan Özdemir'e ait ceset parçalarını kendi elleriyle topladıklarını belirten kardeşi Adil Özdemir ise 3 gün boyunca patlamanın olduğu bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Özdemir, şöyle devam etti: "Ahmet'in parçalarını kendi ellerimizle topladık. 80 kiloluk Ahmet'in yalnızca 2 kiloluk parçasını bulabildik. Ekipler, yapılabilecek araştırmanın en iyisini yaptılar. Ama burada ekip çalışması tek bir elden olsaydı belki daha da hızlı sonuca ulaşılabilirdi."

Milliyet