CHP, Davutoğlu'ndan haber bekliyor

CHP Sözcüsü Haluk Koç, yaptığı basın açıklamasında koalisyon görüşmelerinde samimi bir tutum sergileyerek hükümet kurulması için

CHP, Davutoğlundan haber bekliyor
05 Ağustos 2015 Çarşamba 16:34 tarihinde eklendi, 4.324 kez okundu.
CHP Sözcüsü Haluk Koç, yaptığı basın açıklamasında koalisyon görüşmelerinde samimi bir tutum sergileyerek hükümet kurulması için çaba sarf ettiklerini de vurgulayarak, "Koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir randevu talebi geldi mi?" sorusuna "Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır" diye yanıt verdi.
 
CHP Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör olaylarına değinen Koç, "Türkiye'de herkes huzur, kan akmasın istiyor" dedi. Koç, koalisyon görüşmelerinde samimi bir tutum sergileyerek hükümet kurulması için çaba sarf ettiklerini de vurguladı.
 
"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MUTLAKA SİLAH BIRAKMALIDIR"
Türkiye'de huzurun ön şartının PKK'nın silah bırakmasından geçtiğini belirten Koç, "PKK terör örgütü mutlaka silah bırakmalıdır. Türkiye'de huzurun ön şartı haline gelen bir tabloyu söylüyoruz. Bu açık ve nettir. Bir ödev verilmiştir. 'Türkiye'de huzuru sağlayın' diye. 7 Haziran'da ortaya çıkan milli iradenin gereğini yapın. Ödev budur. Cumhuriyet Halk Partisi tarafını seçmiş, tavrını da ortaya koymuştur" diye konuştu.
 
"SİYASET KURUMU GÖLGEDE OTURUP ÇÖZÜMSÜZLÜK ÖNERMEMELİ ÜRETMEMELİ"
Çözüm süreci ve artan terör olaylarına değinen Koç, "Bir siyaset kurumunun önemli görevlerinden biri, gölgede oturup çözümsüzlük önermek, üretmek değildir. Zor zamanlarda elini taşın altına sokmaktır. Kinle, nefretle, kabul etmeyerek, milli iradenin yansımasına saygı göstermeyerek takınılacak siyaset tutumu yapıcı değildir. Siyasi ve ülkenin huzuruna hizmet etmez" açıklamasında bulundu.
 
"SAYIN DAVUTOĞLU NE ZAMAN UYGUN GÖRÜRSE O ZAMAN SİYASİ TAVIRLARINI ORTAYA KOYACAK"
"Koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir randevu talebi geldi mi?" sorusuna Koç, "Sayın Davutoğlu ne zaman uygun görürse, iç siyasi değerlendirmelerini ne zaman tamamlarlarsa o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır" diye yanıt verdi.
 
"MHP DESTELİ SEÇİME GİTME TARTIŞMALARI"
MHP desteli seçime gitme tartışmalarını değerlendirmesi istenen Koç şu ifadelere yer verdi: "CHP eğer böyle bir süreç yaşanacaksa milletin huzuruna alnı ak olarak çıkacak en önemli siyasi parti. En hazırlıklı parti. Çelişki yaşamamıştır. Bundan şu anlaşılmasın Cumhuriyet Halk Partisi ille koalisyon olmak istiyor. İlle kırmızı plaklarla belli yerlere gelmek istiyor. Böyle bir derdimiz yok. Hiç kimse kırmızı plaka, mevki peşinde değil."
 
"SİYASETİN GERİLDİĞİ GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"
HDP ile MHP'nin son günlerde gündeme yansıyan tartışmalarını değerlendirmesi istenen Koç, "Siyasetin gerildiği günlerden geçiyoruz. Siyasetçilerin temel görevi, sorumluluk içerinde oluşabilecek gerginlikleri olgun tavırla üstesinden gelmesidir. Bizim için milletten oy alan her siyasi parti saygıdeğerdir. Hepsi saygıdeğerdir" diye konuştu.