Çiçek: Her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olduklarını söyledi

Çiçek: Her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız
20 Temmuz 2013 Cumartesi 16:36 tarihinde eklendi.

KKTC'de bazı temaslarda bulunan Cemil Çiçek Başbakan Sibel Siber'i ziyareti sırasında KKTC'lilerin 20 Temmuz bayramını kutladı. Bu bayramın nasıl kazanıldığını herkesin bildiğini ifade eden Çiçek, bu bayramı kendilerine armağan edenleri rahmetle ve şükranla andıklarını ifade etti.

"Uzun baskı ve zulümden sonra Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz büyük bir özveriyle büyük bir fedakarlıkla kendi onurunu kendi geleceğini kendi varlığını kurtarmak için çok çetin mücadele vermiştir." diyen Cemil Çiçek şöyle devame etti: "Anavatan Türkiye olarak da anlaşmalardan doğan hakkımızı kullanarak bu zulme bu haksızlığa son vermek için bugün itibariyle 1974'te 30 yıl evvel Barış Harekatı gerçekleşmiş oldu. Benim açımdan da bunun ayrı bir önemi var. Çünkü ben 1974'te askerdim. 19 Temmuz günü terhis olmuştum. Memleketimize gittik. Gece bir telgraf geldi. Tekrar birliğinize dönün diye, dolayısıyla tekrar apar topar birliğimize döndük. 3 ay emsallerimize nazaran Kıbrıs Barış Harekatı'nın sonuçları netleşinceye kadar ilave bir vatan görevi yaptık."

Her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında olduklarını dile getiren Çiçek, KKTC'de istikrarın sağlanması, refahın arttırılması noktasında çok önemli projeleri Türkiye olarak desteklediklerini atardı. Çiçek, "Bu imkanların buraya getirilmesi noktasında yoğun bir çaba sarf ediyoruz. "dedi.

Başbakan Sibel Siber de kabulde yaptığı konuşmada, özgür yaşayan Kıbrıs Türkü'nün uluslar arası alanda tanınmış bir ülke durumuna gelmeyi istediğini söyledi. Sportif ve kültürel faaliyetlerde kurumsal varlığıyla temsil edilmek bu Kıbrıs Türkü'nün hakkı olduğuna inandığına vurgu yapan Siber, "Uluslararası alanda verilen birçok söz maalesef tutulmadı. Biz bunu bekliyoruz. Çünkü bunu çoktan hak ettiğimize inanıyoruz." diye konuştu.


CİHAN