Çin'den Venezuela'ya başsağlığı mesajı

Pekin, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in ölümünden duyduğu derin üzüntü dile getirirken; Devlet Başkanı Vekili Maduro, Venezuela hükümeti ve halkı ile Chavez'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Çinden Venezuelaya başsağlığı mesajı
06 Mart 2013 Çarşamba 15:17 tarihinde eklendi.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying tarafından yapılan açıklamada, Çin halkının yakın dostu olan Chavez'in Çin ve Venezuela arasındaki dostluk ve işbirliğine büyük katkı yaptığına vurgu yapılırken, ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi. 
 
Öte yandan Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping de, Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesi dolayasıyla Venezuela Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vekili Nicolas Maduro'ya başsağlığı mesajı gönderdi.
 
ÇKP Merkezi Komitesi adına gönderdiği başsağlığı mesajında Xi Jinping, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in vefat etmesinden derin üzüntü duyduklarını belirterek, Devlet Başkanı Vekili Maduro, Venezuela hükümeti ve halkı ile Chavez'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao, Venezuela Devlet Başkanı Vekili'ne, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Wu Bangguo da Venezuela Meclis Başkanı'na ayrı ayrı başsağlığı mesajları gönderdi.

CİHAN