Çinli öğrenciler İzmir’de uzay kampına katıldı

Çin'den gelen 17 öğrenci ve iki öğretmen, İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye’de altı günlük uluslararası yaz kampı programına katıldı.

Çinli öğrenciler İzmirde uzay kampına katıldı
08 Ağustos 2014 Cuma 11:46 tarihinde eklendi.

3-9 Ağustos 2014 döneminde düzenlenen programa, Changsha şehrindeki Nanya Okulu’ndan katılan öğrencilerin kampta düzenlenen kültür paylaşım gecesi büyük ilgi gördü.

Bir haftalık program boyunca astronot simülatörlerini kullanan, astronomi ve uzay bilimleri konularında eğitim alan Çinli öğrencilerin kültür paylaşım gecesinde, Çin’in popüler şarkısı “Runing” ile yaptıkları danslar büyük alkış aldı. Gruba refakat eden Çin Halkının Yabancı Ülkelerle Arkadaşlığı Derneği Asya ve Afrika Bölümü temsilcisi Ai Lin, öğrencilerin Türkiye’ye ilk defa geldiklerini ve burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Lin, “Öğrencilerimiz, Türkiye’deki uzay kampına katılarak uzayla ilgili bilgi aldılar ve yeni arkadaşlıklar kurdular. Çocuklar, kendi ülkelerinde oynadıkları oyunları birbirlerine öğrettiler, Çince ve Türkçe şarkılarla birlikte dansettiler. Türkler çok arkadaşça davranıyorlar ve bizim öğrencilerimiz de bunu hissediyor.” dedi.


CİHAN