Cinsel istismar davasında ''tahliye'' çıktı, Zonguldak karıştı

ZONGULDAK'ta, evine çağırdığı komşusunun kızı 15 yaşındaki G.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 42 yaşındaki A.K., 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptılarak, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Cinsel istismar davasında tahliye çıktı, Zonguldak karıştı
21 Ekim 2016 Cuma 15:54 tarihinde eklendi.
ZONGULDAK'ta, evine çağırdığı komşusunun kızı 15 yaşındaki G.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 42 yaşındaki A.K., 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptılarak, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.
 
Karar üzerine salonda fenalaşan G.D., adliye çıkışında, "Benim pisikolojim bozuldu, ilaç kullandım. Ama sanık tahliye edildi" diyerek tepki gösterdi.
 
Geçen 17 Ağustos'ta Ereğli İlçesi'nde meydana gelen olayda, demir çelik fabrikasında işçi olan A.K. iddiaya göre, ailecek görüştükleri komşusunun kızı G.D.'yi yemek yeme bahanesiyle eve çağırdı. Kapıyı kilitleyen A.K., lise öğrencisi G.D.'yi öpüp dans etmeye zorladı. G.D., gizlice mesaj atarak çağırdığı ablasının gelmesiyle evden ayrıldı. 2 gün sonra İngilizce kursunda öğretmenine durumu anlatan G.D., daha sonra ailesiyle şikayette bulundu.
 
'BÖYLE BASİT BİR SUÇTAN KAZANDIKLARIMI KAYBETMEK İSTEMİYORUM'
 
A.K., 'cinsel istismar' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mağdur G.D., babası A.D. de hazır bulundu. Suçlamayı kabul etmeyen sanık A.K., Roman vatandaşı olduğunu, zor şartlarda eğitim gördüğünü anlatarak, "Annem evlere temizlik yaparak beni okuttu. Üniversitede bilgisayar programcılığı okudum. Ardından iktisat fakültesini bitirdim. Esmer vatandaş olduğumuz için hep eziliyorduk. Ben çok çalıştım ve bu günlere geldim. Tırnaklarımla kazıyarak bugünlere geldim. Ben bu kadar uğraştıktan sonra bunları kaybetmek istemiyorum. Böyle basit bir suçtan dolayı kazandıklarımı kaybetmek istemiyorum. Benim çocuklarım ve eşim var. Onlar da mağdur durumda" dedi.
 
9 YIL 2 AY HAPİS, TAHLİYE
 
Hakim, 'cinsel istismar' suçunun basit bir suç olmadığını, cezasının adam öldürmekten bile ağır olduğunu söyledi. Mahkeme, sanık A.K.'ye 'cinsel istismar' suçundan 6 yıl 8 ay, 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Duruşmalardaki iyi hali ve suçun ileri boyutta gerçekleşmemesi nedeniyle alt sınırdan ceza verilen sanık, tutuklu kaldığı süre ve Yargıtay sürecinin uzun sürmesi ihtimali üzerine de tahliye edildi. Mahkeme Başkanı, verdikleri kararda sanığın hayatına ve ailesine ilişkin son anlatımlarının da etkili olduğunu söyledi.
 
ADLİYE ÖNÜNDE GÖZYAŞI DÖKTÜ
 
Tahliye kararı üzerine salonda fenalaşan G.D., babası tarafından dışarıya çıkarıldı. Adliye önünde gözyaşlarını tutamayan G.D., "Beni evine yemeğe davet eti. Evde ailesini olduğunu söyledi. Ben ailecek görüştüğümüz için babamdan izin alarak evlerine gittim. Eve gittiğimde içeride kimse yoktu. Uzun zamandır bana ilgisinin olduğunu söylemişti. Ben bunun farkına varamadım. Uzun zamandan sonra yalnız kalabildiğimizi söyleyerek 'sana karşı ilgim var' dedi. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Benim gibi kimse cinsel istismara uğramasın istiyorum. Benim psikolojim bozuldu, ilaçlar kullandım. Hiçbir kızın bu şekilde cnisel istismar yaşamasını istemiyorum. Ben kendimi çok kötü hissettim. Şimdi bu kararla daha da kötü hissediyorum" dedi.
 
BABA DA TEPKİ GÖSTERDİ
 
Baba A.D. de karara tepki göstererek, "Adalet yerini bulmadı. Mahkemede esmer olduğu için serbest bırakıldığı gibi bir algı oluştu. Biz de esmer vatandaşız. Esmer, Kürt olmak önemli değil. Biz adalet istiyoruz. Esmer olması sanığı tahliye ettirmez ki. Tahliye olmasını istemiyoruz. Benim kızım psikolojik sorunları içinde. Benimde çocuklarım var, ailem var. 'Böyle basit olaydan dolayı yatmak istemiyorum' diyor. Kanun bunu dışarı bırakıyor" dedi.
 
 
Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,(DHA)