Çocuklar İçin Eğitici Ve Eğlenceli Oyunlar

Teknoloji, her yıl gelişerek bizlere daha önceleri hayal edemeyeceğimiz türden yenilikler sunmakta ve bu yeniliklerin, günlük yaşantılarımızın birer parçası haline gelmesini sağlamaktadır.

Çocuklar İçin Eğitici Ve Eğlenceli Oyunlar
08 Nisan 2014 Salı 16:47 tarihinde eklendi, 14.048 kez okundu.

Teknolojik gelişmelerin çıkış noktası, günlük yaşamı insanlar için çok daha pratik hale getirmektir. Bu bağlamda günlük yaşantılarımızda sıklıkla kullandığımız telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlar, bizlere pek çok farklı alanda pratiklik ve bilgiye anında ulaşma imkanı sunmaktadır. Örneğin telefonlar sayesinde, karşıdaki kişi ne kadar uzakta olursa olsun, o kişi ile saniyeler içerisin de iletişime geçebilirsiniz. Bilgisayarlar sayesinde, ister arkadaşlarınızla iletişime geçebilir, ister oyun oynayabilir, isterseniz de müzik dinleyebilir. Son dönemlerde kullanımı oldukça yaygınlaşan akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi cihazlar sayesinde, taşınabilir teknolojik cihazlar seviye atlamış ve artık telefonlar, bilgisayar niteliğini kazanmıştır. Akıllı telefonlar sayesinde dilediğimiz an oyun oynayabiliyor, sosyal paylaşım sitelerimizdeki hesapları kontrol edebiliyor, e posta gönderebiliyor ve telefonu en temel amacı olan, diğer insanları arama amacıyla da kullanabiliyoruz. Akıllı telefonlar, insanların teknolojinin önemini anlamasını sağlamakla kalmayıp, sadece tek bir cihaz üzerinden pek çok farklı işlemin kolaylıkla gerçekleştirilebilir hale gelmesini sağlamıştır. Bu tür cihazların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte eski dönemlerde yaygın olan alışkanlıklar ya kaybolmuş, ya da yerlerini modern alışkanlıklara bırakmışlardır. Örneğin, geçmiş yıllarda insanlar daha ilkel sayılabilecek türden yöntemler ile iletişim kurmaktaydı. Ancak günümüzde, cep telefonları veya bilgisayarlar üzerinden kesintisiz ve pratik bir şekilde iletişim kurulabilmektedir. Bu durumu oyunlarda da görebilmekteyiz. Günümüz çocukları, oyunlarını dışarıda oynamak yerine bilgisayarları veya oyun konsolları başından oynamayı tercih etmeye başlamışlardır. Bu durumun sunduğu en büyük avantaj, çocukların çok daha güvenli bir ortamda oyun oynamasını ve aile kontrolünde olmasını sağlamıştır.

 

Çocuklara Bilgisayar Kullanma Konusunda İmkan Tanınması Oldukça Önemlidir
 

Çocuğunuzun, hem bilgisayarı tanımak, hem oyun oynamak, hem de kendini geliştirme amacıyla çeşitli oyunlar ile vakit geçirmesini istiyorsanız, bunun için en doğru adres, friv oyunları sunan internet siteleri olacaktır. Bu tür internet siteleri, özellikle de gelişim çağındaki çocuklara birbirinden kaliteli oyunlar sunuyor olmaları sayesinde, çocukların aile kontrolünde bilgisayarı tanımasına elverişli ortam yaratmasının yanı sıra, aynı zamanda bu oyunların sunduğu zengin içerik sayesinde, gelişim çağına olumlu katkılar yapmaktadır. Bu nedenle de birçok ebeveyn, çocuklarına kontrollü bir şekilde bilgisayar oyunları oynatmalıdır. Bu durum, uzmanlar tarafından da desteklenen bir durumdur. Çünkü bilgisayar oyunları, çocukların büyüme çağında kendilerini çok daha rahat bir biçimde ifade etmelerine olanak sağlamasının yanı sıra, aynı zamanda da çocukların daha rahat sosyalleşebilen, yaratıcı ve zeki olmalarını da sağlayabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, günümüzün teknoloji çağı olduğu gerçeği göz önünde bulundurulursa, özellikle de küçük yaştaki çocukların bilgisayar üzerinden oynanabilen oyunlara yönlendirilmesi oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede küçük yaştaki çocuklar, ileriki yaşamlarında sıklıkla kullanmak durumunda kalacakları bilgisayarı, yaşıtlarından daha erken yaşlarda kullanmaya başlamış olmalarının avantajını birçok kez yaşayacaktır. Bu nedenle de çocuklara bilgisayar oyunlarının, özellikle de eğitici nitelikteki flash oyunların oynatılması tavsiye edilmektedir. Bu tür flash oyunlar çocuklarınızın sevdiği kahramanlar ile alakalı oyunlar oynamasını sağlayarak, hem teknolojiyi tanıması, hem de yaratıcılıklarını geliştirmesine elverişli bir ortam yaratmaktadır. Eğer çocuğunuzun erken yaşlarda bilgisayar kontrolü konusunda kendisini geliştirmesi ve eğitici oyunlar ile pek çok konu hakkında bir yandan bilgi edinirken, diğer bir yandan da eğlenmesini istiyorsanız, Frivoyun1.Net gibi flash oyun sitelerine sizin kontrolünüzde olmak şartıyla girmesini sağlamalısınız. Bu tür sitelerin genellikle küçük yaşlardaki çocuklara yararlı oyunlar barındırmaları gibi önemli bir yönü sayesinde çocuğunuz site üzerinde yer alan onlarca farklı oyun arasından dilediği bir tanesini rahatlıkla seçebilir ve dilediği gibi oynayabilir. Çünkü sitelerde yer alan tüm oyunlar, çocukların kendilerini geliştirmesi ve bilgisayarı tanımaları amacıyla tasarlanmakta ve bu tür friv oyunları yayınlayan sitelerde kendilerine yer bulmaktadırlar. Böylece çocuğunuz bu tür sitelerden bir tanesini sıkça ziyaret ederek, her seferinde farklı ve eğlenceli bir oyunu deneme fırsatını yakalayabilir. Eğer kendinizi ilgili bir ebeveyn olarak nitelendiriyorsanız, çocuğunuzun eğitici oyunlara ev sahipliği yapan flash oyun sitelerini ziyaret etmesini sağlamalısınız.
 

Yaratıcı Ve Eğlenceli En Güzel Friv Oyunlar
 

Son yıllarda flash oyun severler tarafından büyük ilgi gören Frivoyun1.Net türü friv oyunları yayınlayan internet siteleri, sadece kaliteli ve eğitici oyunlara arşivlerinde yer veriyor olmaları gibi önemli yönleri sayesinde, flash oyun oynamaktan keyif alan kişilerin dikkatini çekmiştir. Eğer siz de flash oyun oynamayı seviyor ve gerek tasarımı, gerekse de içerik kalitesi yönünden üst seviyede bir flash oyun sitesi arıyorsanız, en doğru adres Frivoyun1.net olacaktır. Çünkü bu site, sıkça güncellenen içeriği, kolayca anlaşılabilir tasarımı ve bünyesinde sadece en kaliteli friv oyunlarına yer veriyor olması gibi özellikleri sayesinde bir flash oyun sitesinden beklediğiniz tüm özellikleri size sunmaktadır. Bu site sayesinde, boş vakitlerinizi oyun oynayarak veya çocuğunuzun boş vakitlerinde eğitici oyunlar ile zaman geçirmesini istiyorsanız, friv biçiminde yayın yapan siteleri ziyaret etmesini ve burada yer alan oyunları oynamasını sağlamalısınız. Bu sayede çocuğunuz veya siz, hem boş vakitlerinizi eğlenceli bir şekilde dolduracak hem de bu süre zarfında kendinizi klavye ve fare kontrolü konusunda geliştirme şansını yakalayabileceksiniz. Özellikle de günümüzde pek çok işin bilgisayarlar üzerinden yapıldığı göz önüne alınırsa, bu tür sitelerin yararı tartışılmazdır. Bu sebeple de boş vakitlerinizde oyun oynamak istiyorsanız, Frivoyun1.net gibi kaliteli içeriğe yer veren siteleri ziyaret etmeye önem göstermeniz tavsiye edilmektedir.
 

Anahtar Topla Oyunu İle Çocuğunuzun Bilgisayar Başında Eğlenmesini Sağlayabilirsiniz
 

Frivoyun1.net, anahtar topla oyunu sayesinde özellikle de çocuklara birbirinden eğlenceli anlar vaat etmektedir. Son dönemlerde popüler hale gelen anahtar topla oyunu, zıplama özelliği bulunan bir karakteri, platformun çeşitli yerlerinde bulunan anahtarları toplatma üzerinde kurulmuştur. Ancak bunu yapmaya çalışırken, anahtar haricindeki diğer nesnelere dokunmamanızın gerekmesi, oyunu çok daha ilgi çekici yapmakta ve rekabet unsurunu ön plana çıkarmaktadır. Bu sayede anahtar topla oyunu ile birbirinden eğlenceli anlar yaşayabilecek ve oyunun zor kısımlarını deneyim ederken, eğlenceyi ve rekabeti hissetme fırsatını elde edebileceksiniz. Oyun severlere tam yirmi beş farklı bölüm sunan anahtar topla oyunu, her bölümü geçtikçe çok daha zorlaşan ve karmaşıklaşan bir yapıya sahiptir. Klavyenizin yön tuşları ile kontrolünü sağladığınız karakteri büyük bir dikkatle anahtar toplamak için kullanacak, ancak ekranda beliren diğer nesnelere dokunmayacaksınız. Oyunun kontrollerini ve nasıl oynandığını merak ediyorsanız, bu konuda bir problem yaşamamak adına, oyun menüsünden yardım kısmına girebilir ve burada oyunun hangi tuşlar ile oynandığı, oyunda ne yapılması gerektiği, oyunun amacı gibi pek çok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sayede oyununuzu çok daha rahat bir biçimde oynama fırsatını elde ederken, eğlencenin doruklarına çıkabileceksiniz. Bu oyun, gerek renkli yapısı, gerek zorlayıcı öğeleri, gerekse de şirin karakter tasarımları gibi yönlerden hem sizi kendisine bağlayacak türden eğlence sunan bir flash oyundur.