Danimarka ROJ TV sınavından geçemedi

Danimarka’da mahkeme, Roj TV’nin kapatılmamasına karar verdi.

Danimarka ROJ TV sınavından geçemedi
10 Ocak 2012 Salı 14:09 tarihinde eklendi.

 

Danimarka'da Roj TV'nin terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Ağustos ayında açılan kapatma davası bugün sonuçlandı.
 
Kopenhag Şehir Mahkemesi, Roj TV’nin kapatılmamasına karar verdi.
 
14 Aralık'ta görülen son duruşmada, Roj Tv'nin savunma avukatı Björn Elmqvist, son savunmasını yapmış, mahkeme heyeti, televizyon ile ilgili kararı bugüne ertelemişti. 
 
Şimdiye dek 29 duruşma gerçekleştirilen davanın savcısı Jakob Buch Jepsen'in Roj TV’yi kapatma davasındaki iddianamesini 5 temel nokta oluşturuyor:
 
* PKK terör örgütü mü?
* 2006-2010 arasında belgelenen Roj TV programlarıyla PKK propagandası yapmasının söz konusu olması.
* Tarihçesi; Med TV, Mesopotamia Broadcast, Medya TV, Roj TV ve Roj NV arasındaki bağlantı ve ilişkiler.
* Roj TV ve Roj NV çalışanlarıyla PKK arasında ilişki var mı?
* Roj TV’yi kim finanse ediyor?
 
ROJ TV-PKK BAĞLANTISI 
 
Duruşmalarda, Türkiye’de çeşitli tarih ve zamanlarda PKK, TAK ve HPG’nin gerçekleştirdiği saldırılarda ölen, asker, polis, sivil, çocuk ve öğretmenlerin sayılarına değinerek PKK'nın bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken Jepsen, Roj TV'nin, 1999 yılında İngiltere'de kapatılan Med TV'nin devamı olduğunu savunmuştu.
 
Jebsen, Fransa'nın da 2004 yılında Medya TV'nin yayınlarını durdurduğunu hatırlatarak bu televizyonun yasaklanma gerekçesinin de PKK propagandası yapılması olduğunu hatırlatmıştı. Savcı, adı geçen bu televizyonların yayınlarının yasaklanmasından sonra Roj TV’nin yayına başladığını, bu nedenle Roj TV'nin Med TV ve Medya TV’nin devamı olduğunu belirtmişti.