Depardieu artık Rus vatandaşı

Depardieu, Putin’le akşam yemeği yedi ve Rus pasaportunu aldı

Depardieu artık Rus vatandaşı
07 Ocak 2013 Pazartesi 12:08 tarihinde eklendi.

 

Fransa hükümetine, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını öngören yasa tasarısı nedeniyle bayrak açan ünlü oyuncu Gerard Depardieu dün resmen Rus vatandaşı oldu.

Sinema oyuncusu Gerard Depardieu, başkent Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile akşam yemeğinde buluştu. Rus pasaportunu kendisine veren Putin’e sarılarak samimi pozlar veren Depardieu ülkesi Fransa’da sert tepkilere neden oldu.
 
Rus televizyonu, Putin’in, Soçi’deki rezidansında ünlü aktörü kucaklarkenki görüntülerine yer verdi. Putin ile Depardieu daha sonra aktörün Rus keşiş Grigori Rasputin’i canlandırdığı, yakında gösterime girecek filmi konuştu. Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov da Gerard Depardieu’ye yeni Rus pasaportunun verildiğini doğruladı.
 
Depardieu, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın önemli seçim vaatleri arasında yer alan ve zenginlerden daha fazla vergi almayı amaçlayan “Robin Hood” ismiyle anılan yasayı protesto etmek amacıyla Fransız vatandaşlığından çıkmıştı. Fransa’daki hayranlarının yanı sıra Rusya’daki muhalifler de Depardieu’nün Rus vatandaşı olarak, ülkeyi “büyük bir demokrasi” olarak nitelemesini eleştirmişti. Muhalifler, Depardieu’yü Rusya’nın gerçekten büyük bir demokrasi ülkesi olup olmadığını anlaması için protesto gösterilerine katılmaya davet etmişti.

Habertürk