Derya öğretmen, okul duvarlarını süslüyor

ELAZIĞ'da görevli resim öğretmeni 37 yaşındaki Derya Avcı, hafta sonları geldiği memleketi Muş'ta ana okullarının duvarlarını yağlı boya resimlerle süslüyor.

Derya öğretmen, okul duvarlarını süslüyor
08 Ekim 2016 Cumartesi 11:31 tarihinde eklendi, 1.337 kez okundu.
Eşinden ayrılan 1 çocuk annesi Derya öğretmen bir yıl önce yakalandığı kanserle mücadele ederken karşılaştığı tüm sorunlara karşın yaşam sevincini yitirmediğini bildirdi. İstanbul'da görev yaptığı 2008 yılından itibaren resim çalışmalarında okulları ön plana alan Derya Avcı, son olarak Muş'taki Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nun duvarlarına geçen yıldan bu yana resim yapıyor. Hafta sonları Elazığ'dan memleketi Muş'a geldiğini, hem ailesiyle görüştüğünü hem de resim çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Derya Avcı, şunları söyledi:
 
"Okul duvarlarını kültürümüzün motifleri ve masal kahramanları ile süslüyorum. Bir yıl önce kansere yakalandım ve tedavi görüyorum. Kanserin erken teşhis ve tedavisi ile ilgili olarak resim çalışmalar yapıyorum. Duvarlara hangi resimleri yapacağımıza okul yönetimi öğrenciler ve  Muş Alparslan Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Serdar Seven'in görüşlerini alarak karar veriyorum. Muş'a ait motifleri ve kültürümüzü resimlerde ön plana çıkarıyorum. Ayrıca halk arasındaki adetleri, unutulmuş eşyaları ön plana çıkarmaya çalışıyorum."