DHA'ya ödül yağmuru !

ÇGD tarafından yapılan yazılı açıklamada yılın haber ödülünü DHA Tunceli Muhabiri Ferit Demir'in, Posta Gazetesi'nde manşetten yayınlanan, "Vicdan Meselesi" ve Evrensel Gazetesi'nde yayınlanan "Toki Zengine Çalşıyor" başlıklı haberleri ile alırken, DHA Ankara Bürosu'ndan Ümit Kozan da "Başbakan

DHAya ödül yağmuru !
01 Şubat 2015 Pazar 11:20 tarihinde eklendi.
ÇGD tarafından yapılan yazılı açıklamada yılın haber ödülünü DHA Tunceli Muhabiri Ferit Demir'in, Posta Gazetesi'nde manşetten yayınlanan, "Vicdan Meselesi" ve Evrensel Gazetesi'nde yayınlanan "Toki Zengine Çalşıyor" başlıklı haberleri ile alırken, DHA Ankara Bürosu'ndan Ümit Kozan da "Başbakan Sevinci" fotoğrafıyla yılın fotoğraf ödülünü kazandı. DHA Batman Temsilcisi Arif Aslan da yerel basın dalında birincilik ödülü aldı.
 
ÇGD tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılının başarılı gazetecileri yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada DHA muhabiri Ferit Demir haber dalında, Ümit Kozan, fotoğraf dalında, Batman DHA Temsilcisi Arif Arslan ise yerel basın dalında yılın gazetecileri ödülünü almaya hak kazandı.
 
ÇGD açıklamasına göre ÇGD'nin 2014 Özel onur ödülünü Soma maden faciasındaki maden ocağında yaralı olarak kurtarıldıktan sonra ambulansta sedyeye yatırılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyen madenci Murat Yalçın ve kendisi son anda faciadan kurtulan ve faciada ölen ağabeyi Nuran Yankın'ın cesedini taşıdığı battaniyeyi, "ihtiyacı olan başka biri kullanır" diyerek Kızılay'a iade eden Ahmet Yankın şahsında bütün onurlu emekçilere verildi. ÇGD'nin yılın dayanışma ödülü ise Maltepe Hastanesi taşeron işçilerine verildi.
 
ÇGD açıklamasında, ödül alan gazeteci ve bazı televizyon programcılarından bazıları şöyle sıralandı:
 
ÇGD Yılın Haber Ödülü;
 
Ferit DEMİR - (DHA Tunceli)
"Vicdan Meselesi ve "TOKİ Zengine Çalışıyor"
 
Rafet Genç Haber Ödülü;
 
Nurettin KURT - (Hürriyet)
"Türk Hava Kurumunda Yolsuzluk"
 
Fotoğraf Ödülü;
 
Ümit KOZAN - (DHA Ankara)
"Başbakan Sevinci"
 
Mahmut Tali Öngören Televizyon Program Ödülü;
 
Göksel GÖKSU - Caner Emre KINACI - CNN Türk
Ölüm Yolunda Ezidiler
 
TELEVİZYON PROGRAM
 
Cüneyt ÖZDEMİR - Kenan TAŞ - KANAL D-5N 1K Programı
"GAZZE" ve "MADEN" bölümlerine
 
Yerel Basın
 
Arif ARSLAN - BATMAN ÇAĞDAŞ
"Ekmek Kuyruğu"