DİSK Başkanı'na da orantısız güç

Daha önce işkencehane olarak kullanılan binayı görmek isteyen DİSK Genel Başkanı ve yanındakilere polis copla müdahale etti

DİSK Başkanına da orantısız güç
27 Aralık 2010 Pazartesi 14:36 tarihinde eklendi, 2.562 kez okundu.

 

Hünkar Kasrı'nın kültür merkezi olarak açılmasını protesto eden, aralarında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bir gruba emniyet güçlerince müdahale edildi.
 
İstanbul 2010 AKB Ajansı ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından restorasyonu ve onarımı gerçekleştirilen Hünkar Kasrı'nın, "Otağ-ı Hümayun Kültür Merkezi" olarak açılmasını protesto eden, aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bir grup, Yıldız Teknik Üniversitesinin (YTÜ) Davutpaşa Yerleşkesi önünde toplandı.
 
Grup, üniversite içerisinde bulunan Hünkar Kasrı'na doğru yürümek istedi. Göstericilerin okul içerisine girmesine izin vermeyen emniyet güçlerince gruba önce müdahale edildi. Ardından emniyet güçleri, grubun içeri girmesine izin verince, çıkan arbede de sona erdi. Polis, copla müdahale ettiği grubun yürüyüşüne izin vermedi.